lördag 28 februari 2009

Misstag

Igår gjorde jag nog ett stort misstag, inte för att jag egentligen tror att det skulle bli annorlunda om jag inte gjorde det. Men man vet ju aldrig. Jag hade iaf tänkt att plugga hela kvällen, först hade jag tänkt gå ut, men jag ställde in det för att kunna plugga så jag verkligen skulle klara tentan idag. Men så blev det inte. Klockan 22.40 ringer chefen på kåren och ber mig komma ner och jobba, jag förklarar för honom att jag har tenta idag så jag inte kunde. Då säger han att jag får 200 spänn extra plus att jag slipper städa och kan gå hem och sova direkt efter. "300 spänn så kommer jag" säger jag, vilket på han skrattar och säger att jag ska vara där om 30 minuter. Eftersom jag har typ 10 sekunder till kåren så lyckades jag vara där på 10-15 min. Det var jävligt stressigt, baren var helt kaos, låg öl överallt och det såg ut som personen som stått där innan mig varit helt inkompitent (är det ett ord? det lät så fel nu) Men lyckades få rätsida på det hela och kvällen slutade med att jag gick hem utan att städa med 550kr dricks i fickan, riktigt bra. Men nu blir väl tentan lidande. Men som sagt, jag skulle nog inte klarat den ändå. Vi får se. Jag ska inte säga för mkt. Kanske har man tur, peppar peppar.

fredag 27 februari 2009

poesi


Du är en bok
Utan dig går allt på tok
Det finns lagar på dina sidor
Det finns säkert någon lag om skidor
Jag är så trött på dig
Att du inte kan lära mig
Dina lagar utantill
För tentan, jag spika vill!

torsdag 26 februari 2009

Popcorn och pinsam tystnad

Jag har blivit helt frälst i popcorn. Jag har aldrig riktigt gillat popcorn förut men nu är jag helt galen i det. Jag skulle kunna äta popcorn heeela tiden. Nu mår jag iofs illa för jag köpte popcorn med sån där smörsmak, och de var inte alls lika goda som dom vanliga popcornen hur man nu säger popcorn i plural. Ett popcorn, de där popcorna, popcornen, ett popcorn, flera popcorn...äsch...heter det ens popcorn? nu har jag sagt det för mycket.

anywhoooo så gick jag ner till pressbyrån för att köpa dessa popcorna, popcornen, popcorn, och passade på att lämna in mitt CV, pressbyrån ligger 2 våningar ner så det skulle ju vara rätt gött att jobba där. När han scannade in mina varor sa han "jaså, lite gott för kvällen ser jag" jag svarar "ja det stämmer, och här är lite gott till dig" och så lämnar jag fram mitt CV. Alltså....jag skulle kunna göra vad som helst för att ändra just det. Vem säger sånt? whyyy? vad menar jag egentligen med det? Ja, det hela slutade ju självklart i att han blir helt tyst och bara stirrar på mig, och jag blir skitnervös och börjar babbla någonting om att de säkert vill ha ansökningarna på internet, och sen slänger jag ur mig ännu en clevööör kommentar "internet är ju bra, men papper är ju alltid papper liksom" ....jag har feber, jag skyller på det.
Do you know what really grinds my gears. Att jag är så förbannat lycklig, så inget grinds my gears. Denna bloggen har ju typ dött bara för att jag råkat bli kär. Det

onsdag 25 februari 2009

Volcano, humor på hög nivå


Det kanske inte syns så bra på denna bilden, men på den vita texten under titeln står det
"the coast is toast"och det är ju bara helt förtjusande. Jag vet inte hur vi kom in på ämnet, men jag och Magnus brukar ofta spåra ut och det ena ledde till det andra vilket ledde till att Magnus brister ut "the coast is toast" jag började skratta åt utbrottet, Magnus förklarar då det förträffliga sambandet med filmen. Jag finner detta ytterst komiskt.

tisdag 24 februari 2009

Vi borde döpa oss i skumpa


Rules:

1 - Go to "wikipedia." Hit “random”
or click http://en.wikipedia.org/wiki/Special:Random
The first random wikipedia article you get is the name of your band.

2 - Go to "Random quotations"
or click http://www.quotationspage.com/random.php3
The last four or five words of the very last quote of the page is the title of your first album.

3 - Go to flickr and click on “explore the last seven days”
or click http://www.flickr.com/explore/interesting/7days
Third picture, no matter what it is, will be your album cover.

4 - Use photoshop or similar to put it all together. Preferably in a square format layout, like a nice old-timey vinyl album cover.

Så.... Såhär kommer det alltså se ut, vad tycker ni? Går ni med på det, låta slumpen bestämma? :) Eller ska vi köra på den idén vi redan hade?:P
Nu ska dom äntligen gifta sig. Egentligen kan jag faktiskt inte bry mig mindre, jag har verkligen inget intresse över den kungliga familjen direkt, och jag måste faktiskt ärligt säga att det var första gången jag såg daniel, jag hade ingen aning om hur han såg ut innan denna videon. Jag blev ytterst besviken, han är ju riktigt ful. Jag är också i chock över hur himla stelt det är, jag förstår att de måste verka respektabla och så, men att drottningen läser från en fusklapp när hon ska förklara lyckan över att de ska gifta sig känns väldigt fel, speciellt att Daniel även han läser från en fusklapp när han ska försöka få svenskarnas förtroende.. Aja, hela filmen känns bara väldigt fel.

Vad har han mellan benen? Han måste ju ha stoppat upp någon kudde där eller nått? det kan ju inte vara könet, sån himla stor buckla? Skumt.

Tentavecka

Ja då var det tentavecka då. Det känns väldigt konstigt att slå upp samma böcker igen, läsa allt igen ännu en gång inför en tenta jag redan läst på 1 gång, och inse att man inte kommer ihåg någonting av det man tidigare läst. Och detta var bara typ 4 veckor sedan. Det är helt stört.

Jag fick en bukett rosor av Magnus på alla hjärtans dag, det har jag redan berättat, men det konstigaste av allt var att när de flesta av rosorna höll på att dö, så var det 1 ros, som fullständigt blommade något otroligt, och blev så otroligt jävla perfekt. Jag utsåg den till världens finaste ros, och det är såhär en ros ska se ut enligt mig, jepp.

Jag var på arbetsintervju, telemarketing. Verkade vettigt från början, men sen insåg jag att jag började få panik över jobbet innan jag ens hade fått det, så då förstod jag att det nog inte var en så bra idé att tacka ja till det. Jobbet var endast provisionsbaserat, så om jag jobbade en hel dag utan att sälja någotning, skulle jag inte få någon lön alls. Och då siktar jag faktiskt hellre på att bli klar med skolan snabbare än tänkt, så jag kan skaffa mig ett ordentligt heltidsjobb sen.

Magnus jobbar idag, på ambulansen, jag vet inte varför jag är orolig. Men på nått sätt är jag orolig varje gång han jobbar, det måste gå över! Jag kan ju inte sitta här hemma och vara orolig över att han ska typ krocka såfort han är på jobbet, snart kommer han ju jobba heltid, vad ska det bli av mig då om jag bara är rädd. Så nä, detta måste jag göra något åt!

Ja det var väl allt för denna gången.
Min blogg har blivit världens tråkigaste

torsdag 19 februari 2009

Klassfoto


Satt och kollade genom lite bilder och hittade denna gamla klassikern. Jag måste ju då passa på att skriva lite om de underbara människorna på bilden. Alltså, vad var det med vår klass? Moa, Sofie, Tomas, (han killen på mitten raden längst till höger som jag inte minns vad han heter) Lisa, Emmelie, Rikard, Erik, Malin, Alex och Carro....Vad arga ni ser ut?! Och det ser ut som Hanna ska börja lipa. Men ett stort plus för det "stora smajlet" på Kajsa kära kajsa, att hon ens klarade av att försöka le efter våra år med henne. När jag var hemma i skövde sist så tittade jag på vår kära bieldefelt (hur nu det stavades?) film, då kajsa var så söt som spelade in vår resa, fast hon glömde sätta på ljudknappen, så det är 30 minuter av utflykter, utan ljud. Med härliga bilder på när alex snubblar efter vattenrutchbanan, när tönten försöker härma mario som klänger sig upp på handtagen vid det stora stupet men inte lyckas lika bra, när Erik går upp längs en lång uppförsbacke och det ser ut som han försöker dölja något slags stånd i byxan under hela tiden, och när hela svenska klassen sjunger Ted gärdestads- jag vill ha en egen måne för den tyska klassen (detta också utan ljud) mycket rolig film. Jag kan kopiera om någon är intresserad.

Ja det var väl allt för mig...Nu ska jag sova.

söndag 15 februari 2009

Så himla söt, haha. Sådär har jag känt mig många gånger efter alla operationer i min mun :)

lördag 14 februari 2009

Alla Hjärtans Dag

Idag är kärlekens dag!! Underbart eller hur.
Eftersom jag och Magnus ska på fest ikväll bestämde vi oss för att fira alla hjärtans dag igår istället. Jag mötte Magnus på busshållplatsen 18.21 och bussen tog oss ner till stan. Vi gick till en liten mysig restaurang som hette indigo, ett spanskt tapas ställe. Skitgott!!! Vi tog en blandad tapastallrik för 2 personer och det var då olika små skålar fyllda av, kyckling, räkor, majs, champinjoner, gurka, morot, ananas, fetaost, lagrad ost, tomatsallad, tonfisk, kronärtskockor, 4 olika såser, jätte god friterad potatis,, allt med olika smaker och karaktär. Helt underbart!!

( Jag och mor min var på stan för att titta efter en present till Magnus, vi gick in i bokaffären, där ser jag boken jag bara MÅSTE ha, 1001 Coctails, sjukt fin bok! så jag sa det till mor min att jag önskade mig den sen när jag fyller år. Men det behövdes ju inte, för jag fick den av Magnus igår, som om han läst mina tankar verkligen )

Sedan tog vi bussen hem och jag gick till jobbet, jobbade på kåren idag igen, 3:dje veckan i rad, han verkar ju iaf vara nöjd med det jobbet jag gör eftersom han ringer tillbaka mig varje vecka. Det var en rätt lugn kväll, inte så mkt komplicerade drinkar direkt, så det var lite segt. Hur som helst, när jag kom hem låg Magnus och väntade i sängen min och jag tänkte lite smidigt smyga in under täcket och lägga mig då BRAAAAAAK, hela sängen faller ihop, då har ena fästet till benet gått sönder, så sängen är väääldigt ostabil just nu, vågade knappt vända sig om inatt.

Jag vaknade av en lustig känsla av att jag gjort någonting fel, och Magnus var ibara borta ngenstans, så jag blev skitnervös, jag hade nog drömt någonting konstigt innan. Men efter bara några minuter kom han in i lägenheten igen och i handen hade han en bukett rosor! Jag vet fortfarande inte vad jag gjort för att förtjäna dig Magnus. Och Magnus du är verkligen romantisk, fattar inte hur du kan säga att du inte är det! Hur som helst så blev omställningen från att jag typ trott att han lämnat mig (på grund av den konstiga drömmen jag hade) till att jag fick en bukett rosor för mycket, jag blev akutillamående och jag var tyvärr tvungen att kasta ut min prins, haha. Men aja, det finns iaf 1 romantiker bland oss.

torsdag 12 februari 2009

Vild kväll

Igår var en underbar dag.
Först var jag och Malin och tränade och det var skönt att komma igång med det igen.
Sedan åkte vi och inhandlade ingredienser för kvällens drinkar. Sedan blev det fejk cosmopolitans med Apple sour istället för triple sec. Sedan blev det riktigt smaskiga mojitos. jag var tvungen att krossa isen mot väggen, och grannen min blev väldigt irriterad, så närmsta timmen så bankade han också i väggen på något konstigt sätt. Det var iaf väldigt goda drinkar och vi hade väldigt roligt. Sen bar det iväg ner till strömpis, gratisbuss, billigt inträde, och sjukt billiga drinkar. Vi fick 3 stycken jätte goda melon daquiri (hur nu det stavas?) för 25 kr styck! Det var jag Malin och Mange ute, och jävlar vad roligt vi hade, just like old times. mmmm detta måste vi göra om snart igen.
Hur som helst så planerade vi även in 1 datum då vi ska börja repa, så nu är skivan i full rullning!

tisdag 10 februari 2009

måndag 9 februari 2009

Städsöndag

Här sitter jag i min lilla lägenhet och riktigt myser.
Allt ordnar sig tillslut, så är det bara.
Några jobbiga veckor, men nu börjar det ljusna.
Jag har inte fått något riktigt jobb än, men jag söker mycket, nu har jag tom sökt telemarketing jobb, så nått ska jag väl få!
Jag har lyckats få allt som jag ska ha till mina uppgifter, så nu är det bara att sätta igång, inga problem. Jag ser tom fram emot att ta tag i det. Tvätten är i tvättmaskinen, disken är diskad, det börjar lukta vanilj här hemma istället för möglad frukt. Imorgon ska jag göra klart det sista i lägenheten sen ska jag tillbringa en mysig dag här hemma med Magnus. På Onsdag ska jag träna med Malin och sedan ska vi till Viola och flyttfika, hon ska flytta till Umeå. Trist, men jag förstår henne. På Torsdag åker jag hem till skövde, kära skövde, för att fira min mor på hennes födelsedag, och på Fredag vet jag bara att jag ska stå på busshållsplatsen klockan 18:50, resten och nu citerar jag Magnus "It's for me to know, and for you to find out" ....spännande :) Vi ska fira alla hjärtans dag på Fredag istället för Lördag eftersom på Lördag ska vi på Loverall, det ska bli nice. Ja...så ser det helt enkelt ut..Nu ska jag ner och hämta tvätten och fylla på med nytt.
Kraaam på er!

lördag 7 februari 2009

Alltså kören har ju mer karisma än sångerskan. Kolla gubbe nr 2, vilket GUNG!! Men gotta love gamla melodifestivals bidrag alltså.

jobb=fest

Jobbade som bartender idag igen. Lyckades fånga morris på Strömpis i Onsdags och sade att jag kunde jobba om han behövde mig, så han ringde idag och frågade om jag var ledig. Så jag tog ledigt från cherry (usch, det känns dumt) men jag hade ändå bara OP pass så jag skulle blivit ledig ändå, och jobbade på kåren. Jag tycker verkligen det är skitroligt. Folk tycker att bartenderjobbet är skit, dåliga tider, stressigt och dåligt betalt. Kan inte fatta detta. Jag älskar mina tider, jag älskar att kunna sova länge på morgonen och jag älskar att jobba i stressen med hög musik som pumpar och det känns helt enkelt som att hela jobbet är en fest. Dricksen var väldigt dålig idag iofs, men man kan inte räkna med bra dricks på kåren då alla studenter är i regel fattiga. Hoppas nu snart att daniel vill ha mig på strömpis/pitchers snart så jag helt kan sadla om till detta fantastiska yrke, iaf fram till hösten. Det skulle vara fin fint!

torsdag 5 februari 2009

Det är fest i min keps!!

Strömpis och inbrott

Igår var vi ute, de hade invigning för campusströmpis och det var väldigt mycket folk faktiskt. Jag och Magnus satt hemma hos mig och förfestade och spelade poker och andra kortspel. Sen ringer telefonen och sandra och några av hennes vänner ville komma upp och låna toaletten för att pressbyrån har blivit rånad. Jag kan inte fatta det. Pressbyrån ägs av en man som är helt underbar, världens sötaste gubbe och jag kan inte fatta att någon skulle vilja göra så mot honom. Jag tror iaf inte att det var studenter för alla studenter älskar honom. De hade slagit honom i huvudet, men som tur var sprang han in i rummet och låste in sig innan de fick tag på honom igen och de fick alltså inte tag på några mer pengar. Men ÄNDÅ. Jag ska köpa blommor till honom!
Det var 3 rånare i 15-20 års åldern och polisen har inga spår :(

tisdag 3 februari 2009

Jag skriver mina egna låtar, syr mina egna kläder

Här kommer en liten summering av helgen. Liten och liten.

Det första påståendet var i alla fall sant. När jag kom hem från Skövde i Fredags låg min gitarr på sängen. Min gitarr som inte har haft strängar på över 6 månader. Jag blev väldigt fundersam, varför min gitarr som stått längst inne i hörnet oanvänd sedan innan sommaren låg på min säng så jag öppnade fodralet och på min kära gitarr låg där en lapp. "Nu har du ingen anledning att inte spela för mig längre" Min kära pojkvän har under tiden jag varit borta köpt strängar och sett till så min gitarr blivit hel igen. Jag förstår ninte vad jag har gjort för att förtjäna denna underbara man!! Han hittar alltid nya sätt att få mig helt chockad över hur jävla underbar han är. Aja nog snackat om det.

Hur som helst. Jag gick och lade mig inatt, hade lite svårt att sova, men ingenting jag längre mår dåligt över. Jag ligger mest och myser nu på nätterna. Men jag råkade plötsligt få inspiration. Jag skrev 2 låtar. Jag har inte skrivit någonting sedan innan sommaren. Men nu skrev jag 2 låtar. Utan gitarren, för den är hos Magnus eftersom vi hade lite trubadurkväll där i Fredags. Jag längtar tills jag får hitta melodin till mina låtar, det ska bli spännande, jag tror de kan bli riktigt bra!

Hur som helst så är projektet med inspelningen igång igen. Jag har hittat en fantastisk sångare och han är sjuuuukt bra på Gitarr. Han sjöng och spelade gitarr på förfesten i Fredags och jag satt där och var helt flabbergasted eller vad det heter på engelska. Så jag frågade honom om han var intresserad av att joina mig och Mange på vårt lilla projekt och det var han. Malin som tidigare skulle sjunga verkar ju inte vara så kontaktbar längre, och jag orkar helt enkelt inte ens försöka då det verkar vara ett omöjligt projekt. Jag är i alla fall riktigt glatt överraskad över att Gustav visade sig vara så jävla duktig plus att han verkar intresserad. Studion är redan fixad så nu är det bara till att skriva några fler låtar, pula lite på melodin och repa lite sen är det bara att spela in. Någonting kommer säkert skita sig, men jag tänker må bra av detta tills det gör det! :)

I helgen har jag även hunnit åka på en kryssning med mitt jobb. Eller ja, konferens heter det. Någonting med att man kan dra av någonting på skatten eller vad tusan det är, så kallar man det konferens med personalmöten, men det hela går bara ut på att ja, festa och ha roligt. Och det hade vi!

Nu ska jag iaf sova. Nu är jag trött i huvudet! Tack igen Magnus för gitarren. Jag har sån tur som har dig!