fredag 30 juli 2010

Pizza

Idag var joakim här på besök. Vi skulle bjuda honom på den där flyttpizzan som aldrig blev av under själva flytten, som tack för hjälpen. Han åt en pizza med tonfisk och ketchup.

Jag upprepar, tonfisk och ketchup.

Mage vecka 32


Klumpen börjar bli tung!!

Hur har jag kunnat missa detta? Magnus visade detta för mig idag.
Detta är 10 minuter av ren njutning. Jag bara älskar´t!
Speciellt vid 2.37, det är så underbart!

torsdag 29 juli 2010

Klumpen

Idag har vi varit hos barnmorskan. Vi mätte, och lyssnade och klämde och vägde och kissade.
Alla prov visade superbra värden. 11.5 kilo fetare har man blivit och ett SF mått på 33. Jag ligger några centimeter över kurvan, men jag följer kurvan vecka för vecka. "Var du stor när du föddes Magnus?" frågar barnmorskan. "Jag vägde 4.4 kilo var 44 cm lång och föddes 4 minuter över 4" Säger Magnus stolt. "Ja, då finns det ju i generna. Man brukar inte direkt säga såhär, för det kan bero på så många saker, men jag skulle gissa på minst 4 kilo i alla fall".

Senare under samtalet när vi pratade om förlossningen så sa hon även "När du klämmer ut klumpen" och under flera andra sammanhang refererade hon till bebisen som "klumpen".

Härligt.

Hade vi inte vetat att det var en kille så hade vi nog fått reda på det nu också. Hjärtljudet låg på 128-130. Är inte det lite lågt? frågade jag. "Nej då, det är typiskt för en kille" sa hon då, efteråt såg hon livrädd ut, "Fast det kan man ju aldrig veta förstås".. "det är lugnt, vi vet att det blir en kille, hon var säker på ultraljudet".. "Ja, ja, det kan ni nog vara rätt säkra på då" sa hon.

Så idag har jag fått reda på att jag väntar en pojke, ännu en gång, och att pojken förmodligen kommer vara en liten klump i 4 kilos klassen. Det är bara att tuta å köra.

onsdag 28 juli 2010

Svärisarna

Idag kommer svärföräldrarna hit, de ska vara i örebro i en vecka. Jag hade då tänkt baka bullar så det fanns nybakt när dom kommer. Man måste ju göra sitt bästa för att verka lite huslig. I morse satte jag i alla fall igång med baket. Hade gjort iordning jästen i mjölken i smöret och allt det där vanliga och skulle nu hälla i mjöl. Upptäcker till min fasa att det inte finns någon mjöl alls!! Jag som trodde vi hade hur mycket som helst. Springer ut till cykeln för att cykla till affären och köpa. Självklart bestämmer då sig Elsa som är nybliven utekatt att följa med mig. Jag vågar inte riktigt att hon ska följa med mig ända bort till affären eftersom det är en rätt så trafikerad väg. Så jag vänder och hämtar kopplet inne i lägenheten för att i alla fall veta att hon inte springer bort. Ut igen och upp på cykeln och Elsa lägger sig till rätta i cykelkorgen. Det är så mysigt att cykla tycker Elsa. Väl vid affären knyter jag fast Elsa i cykeln så hon inte ska hoppa ut på den farliga vägen. Jag springer in och köper mjöl och springer ut till cykeln igen. Där står det en ring runt Elsa den underbart söta katten, folk klappar och kelar med henne. "Vad söööt hon är". Ja hon kan allt charma alla den där lilla. Dom ska bara veta vilken fruktansvärd diva hon egentligen är, fy tusan.

Hur som helst. Jag cyklar hem med Elsa fortfarande i korgen, vinden susar i öronen och hon försöker glupsa i sig en fluga i farten. Tittar överallt och doftar på allt som går. Jag kommer till uppfarten och där ser Elsa att det nu sitter en tant och en farbror på uteplatsen, några som hon inte har hälsat på än. Så hon hoppar ut ur korgen och galopperar fram till paret för att tjusa dom. Går och sträcker på sig, virar svansen runt deras ben och visar upp sig. "Jag kan ta in henne om hon är i vägen" säger jag. "Nej då, detta är bara för mysigt" säger dom och ser helt överlyckliga ut. Elsa, divan, charmtrollet.

När jag kom in så var smeten helt förstörd, jästen hade självklart redan hunnit börja jäsa innan jag ens hunnit få i mjölet. Så det var bara att hälla ut allt och börja om. Fast då insåg jag att jag inte hade någon mer jäst.

Jag orkar helt enkelt inte åka till affären en gång till, det blir inget nybak till svärföräldrarna. Jag kommer inte kunna låtsas vara huslig. Skit också.

måndag 26 juli 2010

Saker bara blir gjorda

Det är så härligt. Igårkväll gick jag och lade mig tidigt. Det händer inte så ofta. Men jag gjorde det. Jag vaknade runt 11 imorse och tänkte att, shit nu är ju hela dagen kvar, vad underbart.
Sen kom jag snabbt på massa saker som ska göras, och tappade plötsligt lite ork.

Jag ropade på Magnus för att fråga vad klockan var, klockan är bara 11 säger han och lägger sig bredvid mig i sängen och ger mig en godmorgonkram. "Jag är lite svettig" säger han sen. "Vad har du gjort?" "Jag har varit på tippen med allt skräp, sen har jag varit i affären och köpt lite saker vi behöver, jag ska gå ner med första lasset tvätt nu och jag håller på att baka scones till frukost, vill du ha ägg också?"...

Det är så underbart att vakna upp och så är massa saker bara gjorda. Utan att behöva be om det. Utan att behöva strida.

Jag måste bara erkänna att den där Magnus kan vara allt för bra ibland. Utan att skryta alltså. (Skryt)

söndag 25 juli 2010

Konstigt

Det är lite konstigt ändå, att man inte tippar framåt.
Jag menar, så jädra mycket extravikt som är där framme.
När man sen får ut bebisen, då borde man ju nästan tippa bakåt för man är så van vid framvikten?

lördag 24 juli 2010

Mage vecka 31

Bokenäs

Då var vi tillbaka från Bokenäs. Veckan började med 2 dagar skitväder, och vi alla tänkte "Då är bokenäs som det brukar vara" Men sen sprack det upp, och vi avslutade veckan med 5 underbart fina dagar, jag badade 4 av dessa dagar och solade maggen. Det var verkligen otroligt! Detta var den 15 och faktiskt sista gången på ett tag som vi åker dit. Alltid innan har vi sagt "Hej då bokenäs, ses nästa år igen" men denna gången så var det lite bittert att åka därifrån. Jag vet inte när vi kommer åka dit igen, om vi kommer åka dit igen. Det enda jag vet är att nästa år börjar vi på nya traditioner. Med en ny familjemedlem. Det ska bli spännande!!



fredag 16 juli 2010

BOKENÄS!!!

Imorgon åker vi till bokenäs! Detta blir 15 gången vi åker dit. Längtar lika mycket som vanligt!!
Det kommer nog bli trångt detta året. Det är en stuga för 2 vuxna och 2 barn. Nu är vi 6 vuxna varav 1 är dubbelt så stor som vanligt. Men finns det hjärtrum finns det stjärtrum.

Telefonkö

Då ska jag ringa och fråga nissarna på försäkringskassan vad de håller på med.
Har du frågor om ditt ärende, ring ....osv

Jag ringer. Sitter i telefonkö i 40 minuter. Kommer fram. "Ja hej, jag har fått avslag på min havandeskapspenning....osv osv" "Jag kan tyvärr inte hjälpa dig, utan du måste ringa handläggare för just havandeskapspenning"... "Jag ringde det nummret som stod på mina papper" ... "Ja men tyvärr är det nummret fel, men jag kan be dom ringa upp dig"... "Okej? hur lång tid tar det?" ..."Det ska nog inte ta längre än 2 arbetsdagar"...

2 arbetsdagar?!?! Jag ska egentligen gå på havandeskapspenning redan om 2 veckor. Jag måste ha beslutet så snabbt som möjligt. Nu slösar dom bara bort tiden!

Jag blir så trött på att allting ska ta så lång tid och vara så jävla krångligt!

Havandeskapspenning

Dagen började helt underbart. En tant från försäkringskassan ringde mig och berättade att de har räknat ut min föräldrapenning. Det visar sig att mitt flitiga jobb i våras lönade sig. Jag ligger på ungefär 300 timmar över en heltidstjänst. Detta betyder att jag kan slappna av!
Min föräldrapenning kommer ligga på bra mycket mer än jag trodde. Så det betyder att såfort jag börjar min föräldrapenning kommer jag faktiskt öka min inkomst med nästan dubbla, eftersom jag just nu bara har inkomst från cherry vilket inte är så mycket.

Sen sjönk plötsligt mitt humör då ett brev från försäkringskassan damp ner i brevinkastet. "Du har inte blivit beviljad havandeskapspenning".. Dom tycker alltså att det inte är någon fara att vara gravid när man jobbar som croupier, att min graviditet inte har minskat min förmåga att utföra mitt arbete med minst 1/4.. Jag funderar lite på hur de tänker. Jag menar. Det är fysiskt omöjligt för mig att jobba! Magen är ivägen! Jag kommer inte NÅ markerna, jag kommer inte NÅ att dela ut korten. Hur kan de då säga att min graviditet inte påverkar mitt sätt att arbeta? Plus att det faktiskt är skadligt för fostret när man arbetar i den miljön jag gör. Dunket från basen rakt in i bordet, rakt in i magen. Det är inte bra. PLUS att det är en väldigt hotfull miljö.

Hur kan de då avslå min ansökan??

torsdag 15 juli 2010

Fika på smultrongården

Idag åkte jag och Eva och lilla Astrid ut till Smultrongården. Ett ställe utanför Örebro.
Det är en familj som har öppnat en inredningsbutik i en gammal lada med massa fina saker och kläder och smycken. Mycket från Sia, Odd molly och liknande. Sen fanns det hembakat fikabröd och så kan man sitta ute på gräsmattan i fina utemöbler och fika och ha det gött.

Ett riktigt mysigt ställe dit jag vill fler gånger!



tisdag 13 juli 2010

Bebisdrömmar

Jag har en människa i magen. En människa som lever, dansar, hickar, sträcker på sig...osv.

Denna människan drömmer.
Det jag nu undrar över är, vad drömmer en bebis om?

Vad finns där att drömma om när man ännu inte upplevt någonting?

Mage vecka 30

Ja då var man inne i vecka 30. Bara 10 veckor kvar. Verkligen inne i slutspurten känner jag. Även fast det är över 2 månader egentligen. Tiden har gått sååå sakta så 10 väckor känns som en evighet. Men med tanke på att vissa föder flera veckor innan så kan det ju gå snabbt nu i slutet.

Hjälmaren


Visste ni att Örebro ligger vid hjälmaren? Ja det visste ni förmodligen.
Visste ni att jag har 15 minuter från mig till Hjälmaren? Kanske inte så exakt, men ni visste förmodligen att det är rätt så nära.

JAHA, men det visste inte jag!
i 4 år har jag bott här.
Inte en enda gång har jag badat, annat än i en bassäng.
Mitt dåliga geografiska sinne har gjort att jag missat hjälmaren i 4 år, hur är detta möjligt?

Det tog 15 minuter med bilen, och sen badade vi. Vattnet var jätte varmt! Jag kände mig lätt och svävande. Jag gjorde övningar, och simmade runt, och sträckte ut mitt stackars bäcken.

Det var helt otroligt underbart!!

måndag 12 juli 2010

Vill inte klaga

Jag vill verkligen inte klaga va... men fy FAN för att vara gravid på Sommaren. Eller i alla fall denna sommaren. Det är så varmt att jag får panik. Jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag har knappt ork att ta mig upp ur sängen, fast jag är för varm för att ligga kvar. Denna lägenheten är bra mycket svalare än vår förra, men ändock otroligt varm.

När jag jobbar om nätterna, är det så varmt så det känns som jag svettas ner 1 kilo varje arbetspass, jag dricker så mycket vatten för att klara det så när jag ska åka hem sen, får jag inte längre på mig mina skor, jag cyklar hem barfota eftersom allt jag druckit under mitt arbetspass har direkt satt sig i ben och fötter.

Jag har haft en helt underbar graviditet, det enda som jag kan klaga på är foglossningen, men det är inte direkt jobbig smärta, det är mest irriterande. Men denna värmen. Det är ta mig fan det värsta jag varit med om. Jag brukar inte klaga på vackert väder, men nu får det fan vara nog. Nu vill jag ha regn och en chans att andas!!!!

söndag 11 juli 2010

Rättelse

Här tänker jag rätta mitt tidigare inlägg om att Rosmari har sett 1 av mina lägenheter. Med detta menade jag egentligen att Rosmari är duktig som varit och besökt mig. Men hon är ÄNNU duktigare än vad mitt inlägg visade. Hon har sett 3 av mina lägenheter. Tydligen har vi bakat lussebullar i vivalla, och kelat med Åke (katt) i brickebacken. Rosmari, du är verkligen en vän att lita på! :) Och snart så kommer du till denna nya också. Jag lääängtar!!

Makro

Fick låna Magnus brors Makroobjektiv när vi var nere i Skåne. Det fick mig väldigt sugen på att köpa ett eget. Gud så fina kort det blev!! Tyvärr hade jag bara objektivet i några timmar, och min rygg var väldigt öm, så jag kunde bara fota allt som var rakt framför mig utan att behöva böja mig det minsta. Men jag tycker jag lyckades bra ändå. Denna hängde mitt framför näsan på mig, burr

Släktingar

Plötsligt har man fått fler släktingar. Det är ingenting jag direkt tänkt på innan. Men när jag nu hälsade på Magnus familj hemma i Skåne så insåg jag, detta är mina släktingar nu också. Detta är kusinerna till mitt barn, detta är farmor och farfar, farbror och faster, till mitt barn. Helt plötsligt, så ökades min släkt inte bara med en bebis, utan med så många fler underbara människor!




lördag 10 juli 2010

Längtar!


Puss på plutten!


Snälla skynda dig ut nu lilleman, vi längtar efter dig!

Stranden


När vi var i Skåne åkte vi till havet. 30 minuter bort från där Magnus bor. Stort, blått, härligt hav och jätte fin sandstrand. Det var livet de!





fredag 9 juli 2010

Mage vecka 29


8.5 kilo viktökning. Nu kör vi slutspurten. 200 dagar avklarade. 80 kvar!

Mage vecka 28


(Det är INTE mina tuttar på sista bilden, det är mina armar, Såg att det såg lite konstigt ut)

Mage vecka 27

Mage vecka 26

Plötsligt i.....

Grattis på din födelsedag

Då vill jag passa på att säga Grattis i Efterskott till Magnus på hans födelsedag exakt 1 vecka för sent. Jag grattade honom självklart på dagen också men jag menar här på bloggen är det 1 vecka för sent. Han fick en pappalåda av mig. Det var en stod låda, och på den låda stod det "Magnus Pappalåda" och i lådan låg där

*Öronproppar
*Munskydd
*Plasthandskar
*Leksaksbil i form av en ambulans
*Världens bästa pappa tablettask
*Världens bästa pappa örngott
*Gun´s and Roses boken (för sömnlösa nätter)
*Pappas gosse flaska
*En tredelad fotoram för framtida kort på hela familjen
*Ett litet nitarmband till lillen
*Ett linne och små kalsonger som det står "Daddys Hero" på

Säkert någonting jag glömt. Men helt enkelt. En pappalåda. Jag tyckte det var en rolig idé.

Sedan fick han även en dockningsstation till hans Iphone så han kan lyssna på musik inne i köket.

Magnus fick önska vilken maträtt som helst, och han önskade grillad korv och jordgubbstårta. Så blev det också.

Grillning på uteplatsen


Vi bor på första våningen!! Det är underbart!! Även fast vi inte har en alldeles egen uteplats, så känns den som det är bara vår. Vi har redan grillat på den fyra gånger och det kommer garanterat bli fler gånger i sommar!!

Jag har en ny favoritefterätt också.
Marängsviss fast med jordgubbar istället för bananer.

Lägenheten i bilder

Då tänkte jag lägga upp lite bilder från lägenheten. De kanske inte visar lägenheten från dess bästa sida. Men såhär ser det då ut. Detta är väl mest för er som inte kommer å hälsar på, ni ska ju ändå få se hur det ser ut hos mig. Jag menar, detta är ju bara lägenhet nummer FEM i Örebro. Rosmari har sett 1 lägenhet och Martin har lyckats se alla 5. Resten av er törrisar som aldrig hälsar på får nöja er med några halvdana kort från min iphone då helt enkelt.











Astrids dop

Vi hann inte så mycket i lägenheten direkt. Det första vi skulle göra var att åka hem till Skövde för att gå på Astrids namngivning. Egentligen kände vi bara för att stanna i Örebro och fixa och dona i nya lägenheten. Det var fruktansvärt att direkt åka därifrån i flera dagar. Men jag är glad att vi gjorde det. Det var supertrevligt och maten var underbar! Töntiga var vi allihopa, alla satt med sina systemkameror och klickade. Jag tror vi hade 4 stycken i rummet. Jag hade självklart med mig min också. Detta var det enda kortet jag kunde ta, sen dog mitt batteri.



Detta är alltså Astrids dop. Titta vad söt hon är Astrid. Och så fint det var. Och så trevligt vi hade. Vilken god mat vi åt. Titta. Bilden säger verkligen allt.

Ny lägenhet!!!!

Så då var dagen här då det var dags för mig och Magnus att packa ner alla våra saker som vi äger i flyttlådor för att flytta till den nya lägenheten. Mycket saker slängdes för att förenkla flytten. Det hela slutade med att vi typ flyttade med mindre saker från lägenheten, än vad vi flyttade in i lägenheten när vi flyttade in för ett år sedan. Detta beror på...

1. Jag räknar inte med möbler
2. Det som tillkommit i inredningsväg i vår lägenhet på Vasagatan var 3 st krukor och 2 dukar. Jag varken överdriver eller underdriver här. På 1 år, köpte jag och Magnus 3 krukor och 2 dukar och detta gjorde vi ungefär 2 veckor innan vi fick reda på att vi skulle flytta.

Allt innan flytten var krångligt. Vi gjorde ett direktbyte med ett annat par, vi skulle alltså flytta in i deras lägenhet samma dag som de flyttar in i vår. Allt strul innan med kontrakt, flytta över el, byta bredband, säga upp abonnemang, flytta parkering...osv osv...var klart nu, det var tuffare än vad jag trodde. Nu var det iaf bara att packa och flytta. Bara och Bara.

Då jag känner mig ungefär lika smidig som en strandad val, och då jag inte får bära någonting stannade jag kvar i lägenheten för att fina till det sista när rummen tömdes. Det jag inte direkt hade räknat med var att jag flyttstädade hela lägenheten helt själv, med bultande fruktansvärd foglossning. Där stod jag på alla fyra och skrubbade under badkaret, och gjorde rent varenda skrymsle. Drog loss spisen och skrubbade och putsade. Ja, jag gjorde fan allt det där som man tom kan glömma av vid en flyttstädning. Vi hade kommit överrens med de andra att vi skulle göra så mycket vi kunde och det bästa av situationen.

Magnus hade lånat in två vänner som hjälpte honom med de stora möblerna, men allt smått och hela förrådet fick han bära själv. Han var så fruktansvärt otroligt bra. Jag kan inte mer än ta av hatten till denna man, som bar ett ton av saker själv, på ungefär 30 minuter. Inte bara från vår gamla lägenhet till släpet, utan från släpet till den nya lägenheten.

När vi var klara var klockan ungefär 15.30 och vi lassade in det sista i vår nya lägenhet. Det tråkigaste av allt var att det var ungefär nu det andra paret bestämde sig för att börja. Så där satt vi. I vår nya lägenhet, som såg ut som ett bombnedslag, och väntade. Vi kunde inte göra nått direkt. Efter ett tag tog rastlösheten över och Magnus hjälpte dom att flytta deras saker. Han började alltså bära grejer igen. Någon timme senare så var alla deras saker ute, de dammsög i vardagsrummet sen tog de det sista och gick. "hej då, lycka till med allt" sa dom.

Det första jag gjorde var att springa på toa, jag hade behövt kissa för flera timmar sedan egentligen. Då ser jag det. Det är brunt i toaletten och golvet är fläckigt. Det är någon slags vit sörja på toalettlocket och det ser helt enkelt förjävligt ut. Dom har inte ens städat toaletten. Dom har inte dammsugit i varken lilla eller stora hallen och det är inte moppat någonstans. Fy fan vad sur jag blev. Det första jag ville göra i nya lägenheten var inte att städa!

Det hade jag inte tid med heller. För jag var tvungen att åka till jobbet direkt.

Min arma rygg. Magnus arma rygg. Ajajaj vad vi hade ont denna kvällen.

Många inlägg

Då var den 9 här. Idag ska jag blogga. Som bara den!
Klockan är 20.00 och jag är tillbaka från Skåne.
Internet är fixat.
Nu är jag redo.
Istället för att köra en stor uppdatering som ingen orkar läsa, så gör jag många små inlägg.
Då kan ni välja de inlägg ni vill läsa och de ni inte finner så intressanta.

tisdag 6 juli 2010

Jag ska återuppta mitt bloggande

Fast inte än...
Jag vet att jag sa att jag får mitt internet den 5 juli och kommer därför börja blogga då. Problemet är bara att jag är i Skåne nu. Jag kommer inte hem förrän på Fredag.

Framflyttat återupptagande av bloggen till den 9 Juli alltså.