söndag 27 maj 2012

Hjälmarbaden

Har precis kommit hem efter en heldag vid hjälmaren med Emelie. Jag har ju tentavecka denna veckan och sitter mest med huvudet i boken men idag skulle Magnus ändå jobba kväll och när wille är vaken är det inte så lätt att plugga, då passade jag på att göra det mesta av dagen och ta årets första dopp. Wille trivdes som fisken i vattnet kan man verkligen säga och är lite väl modig för sitt eget bästa. Men det var några timmar av ren njutning både i vattnet och på land. Underbar dag!! Mer sådana tack!

tisdag 22 maj 2012

Tentaveckor och loppis

Nu är jag mitt inne i en tentapanik igen. Om 1 vecka har jag min sista tenta för terminen och ett skönt sommarlov utan att öppna en enda bok (förhoppningsvis) väntar. Det ska bli så otroligt skönt att kunna komma hem från jobbet och bara vara ledig, inte ha någon uppgift eller tenta som hänger över huvudet och som gör att man aldrig riktigt kan slappna av. Det är stressigt att plugga faktiskt! Jag fick extrajobb på Ica i sommar igen, bra betalt, helt OK timmar och väldigt trevliga kollegor, så det ska bli riktigt kul!
I helgen satt vi på loppis jag och Emelie, jag lyckades lura med henne att gå upp tidigt för mig för att egentligen bara sitta på en stol och hålla mig sällskap. Jag förstår inte att hon gick med på det, men där märker man vilken fin vän hon är :) Vi jobbade fram till 3 natten innan, kom hem och kom i säng runt 4 och sen ringde jag och väckte henne kl 8 på morgonen. Jag blev förvånad att hon svarade, men det gjorde hon (även fast hon erkände senare att hon fortfarande sov när vi pratade). Sedan åt vi frukost ute vid loppisen och sen sålde vi så det brändes i kassaskrinet. Vi sålde så mycket skit så jag förstår inte varför folk köper det! Men tur är väl det :) 1100 kr blev totala summan och det är jag mycket nöjd med! Jag lät grejerna stå kvar så vi ska stå loppis där på Lördag igen, kom dit om ni är sugna på att  köpa gammalt porslin, glas och urslitna kläder :P

Kristallsjukan



Nu var den tillbaka, den där jobbiga kristallsjukan som jag drog på mig ungefär samma tid för exakt 7 år sedan. Undra vad sambandet är. Denna gången tror jag att jag fick den för att jag har varit sjuk några dagar nu, feber och förkyld men ändå var jag dum nog att köra en heldag i skolan igår och tog ut mig med lite boxning på skoj med Magnus på gräsmattan. Sedan är jag verkligen jättestressad över denna tenta som jag bara har skjutit upp och skjutit upp. Så nu kom den tillbaka. PANG svepte den över mig som om jag precis svept en flaska Whisky själv. Det roliga med att få kristallsjukan denna gång är att jag kan fysiologiskt förstå och förklara vad det är som hänt :) Det som är mindre roligt är att jag inte kan plugga någonting till tentan för så fort jag lutar huvudet det minsta framåt så blir hela världen snurrig. Hur ska jag fixa detta? Ska jag dra på mig min första omtenta pga kristallsjukan? Skit!

Fysiologisk förklaring:
I varje öra finns ett balansorgan. Det består av två hinnsäckar och av tre båggångar. Hela detta system är fyllt med en vätska. I hinnsäckarna finns balanskristaller som känner av hur huvudet rör sig och receptorer i båggångarna känner av hur vätskans tryck ändras i samband med huvudets rörelser. Godartad lägesyrsel eller “Kristallsjukan” beror då på att balanskristaller lossnat från sin plats och fallit ned i någon av balansorganets båggångar eller fastnat på någon av receptorerna. Kan drabbas efter slag mot huvudet, virus på balansnerven men vanligt är också att det inte finns någon som helst förklaring till  det. Drabbar oftast kvinnor.
Botemedel
Hålla huvudet högt och stadigt under 48 timmar, inte böja sig fram eller röra kraftigt åt sidan.  Sova sittandes i två nätter. Kristallerna behöver nämligen tid för att hinna hamna på rätt plats igen, kan variera hur lång tid detta tar beroende på hur många kristaller som fallit fel. Så vi får väl helt enkelt hoppas på att det inte är så många kristaller som sitter snett i mitt huvud så jag återfår min balans lagom till tentan! Det är lite svårt att plugga till en tenta när jag inte ens kan ha huvudet framåt! Jag kan inte läsa i boken och verkligen inte anteckna!

tisdag 15 maj 2012

Närmare 30 än 20

Hej käraste Blogg.
Vi ses inte så ofta du och jag men när vi gör det är det som aldrig förr :) Jag glömmer av dig ibland, du finns inte bland mina bokmärken, du känns så långt borta även fast du alltid är med mig. Jag har varit från dig för länge för att automatiskt tänka på dig, men jag försöker. Jag lovar att jag inte har glömt dig i alla fall, kära vän. Ibland känns det så när någonting händer och jag direkt tänker “Åh det måste jag blogga om” men sen stannar det vid det. Jag har liksom inte inne i rutinen att skriva ner saker längre, det har kommit så mycket mellan, livet kan man väl säga. Livet har kommit ikapp mig, och på ett sätt är det skönt. Tänk vad härligt att jag kan hitta på saker utan att behöva känna att jag måste berätta det för någon hela tiden. Att det inte är meningslöst att göra saker när man “ändå inte kan blogga om det”, folk riktigt djupt i bloggträsket förstår vad jag menar. Skönt att klättra ur den djupaste delen, jag trivs bäst att vada lite på det grunda :)

Det som har hänt sedan senast är att jag är nämre 30 än 20, jag har nämligen fyllt 26 år nu. Jag fick underbara presenter på min födelsedag och jag är mycket nöjd, mycket mycket mycket nöjd. Jag ska visa presenterna sedan men har inte kunnat ta kort på dem än. Av mina föräldrar fick jag en cykel så jag äntligen kan börja cykla igen! Jag har fått snott Magnus cykel i ett år nu så fort jag ska jobba, känns skönt och fritt att ha en egen. Av min syster fick jag boxnings mitsar så jag och Magnus kan boxas lite hemma, sen fick jag “spisa ribb” assiett och en bo borgströms vas till min samling. Den måste jag visa igen förresten, den har vuxit till hela 18 vaser nu!! Love. Av Magnus fick jag en weekend och rosor och middag vilket vi njöt av på en restaurang som heter “Indigo” här i Örebro, tapas, supergott!

Det har hänt väldigt mycket mer faktiskt, jag tänkte sätta mig och skriva en liten lista så jag sedan kan bocka av och uppdatera bloggen på vad som hänt här hemma. Mest för min egen skull. Jag känner ändå mig själv och vet mina begränsningar, om 1 år har jag glömt det mesta och bloggen har alltid varit ett hjälpmedel för mig att komma ihåg vad jag egentligen gör med mitt liv. Hörs senare.
ikväll ska jag på mitt första Viktväktar möte på flera månader. Bestämt mig för att ta tag i det hela igen, det har blivit för många tenta-kilon kan jag säga. Men idag fick jag tillbaka tentan och klarade den!! Det betyder att jag bara har denna sista (om 2 veckor) innan sommarlovet börjar. Tjoho.

onsdag 9 maj 2012

Tjejkväll

När Magnus var i Skåne med Wille i helgen passade jag på att ha et lite roligt på egen hand. När katten är borta dansar råttorna på bordet eller hur säger man? :) Jag dansade bokstavligt talat på bordet kan man säga. Vi hade en riktigt superrolig fest och kvällen på krogen blev bara bättre och bättre. Det var jätteroligt! Jag jobbar ju alltid när alla andra festar så det blir ju extra roligt när man själv får chansen.  Detta måste vi bara göra om tjejer, och inte låta det dröja flera år!

tisdag 8 maj 2012

Wille i Skåne

Så under helgen var Wille och Magnus i Skåne. Det var första gången Wille och jag var ifrån varandra när han faktiskt förstod att vi var ifrån varandra. Wille brukar aldrig annars bry sig om när man säger hej då, men när jag vinkade hej då på tåget så blev han ledsen, det var som om han förstod att detta var med än en eftermiddag, att detta var lite längre. Det gjorde ont i mammahjärtat. Helgen har varit jätteskön (kommer fler inlägg senare kring vad jag gjort) men det hade också varit superkonstigt att vara ifrån Wille och Magnus. Speciellt när Magnus ringer och jag hör Wille i bakgrunden, och han börjar gråta, och jag inte kan göra någonting åt det. Jag kände mig så hjälplös!

Vi köpte en dvd-spelare som man kan ha i på huvudstödet i bilen eller så här smidigt på bordet unde rresan, en gudagåva kan jag verkligen säga!! Jag ser nästan fram emot nästa resa hem till Skövde när jag har hjälp av telletubbies och bonklibitterna. No problemos.

Söta Wille i Skåne!

söndag 6 maj 2012

Ny frisyr

Jag har inte varit hos frisören sedan Wille föddes. Det låter ju helt galet, men det är någonting som inte kommit som första prioritet direkt. Men nu bestämde jag mig för att gå dit eftersom denna helgen var jag lite speciell, denna helgen var jag barnledig och vi skulle ut och fira. Det hela slutade i en ordentlig utväxt och kalaset gick på 2200 kr. Tänk att det kan vara så sjukt dyrt att klippa och färga slingor. Betalar man 2200 kr så vill man inte ha 2 cm lång utväxt.
Jag gick tillbaka och “klagade” även fast jag egentligen var nöjd med frisören var jag inte nöjd med varken klippning, färg eller utväxt. Det var en stor förändring och jag är inte så mycket för förändringar. Men hon fixade till slingorna och idag när jag tvättat och vant mig vid frisyren lite mer så är jag supernöjd! Jag ska bara fixa slingorna en gång till för att färgen ska bli bra. Känner mig lite orange.

Dummar mig i frisörstolen. Fick ändå sitta där sammanlagt 4 timmar. Någonting behövde man ju skoja med.

EDIT: Tillägg som jag skriver nu den 12/10-12 alltså nästan ett halvår efter. Utväxten sitter kvar även fast jag slingat håret flera gånger till. Fruktansvärt stark och rak utväxt som aldrig riktigt såg normalt ut. Väldigt tråkigt. Det kostade ändå 2200 kr vilket är galna pengar!

onsdag 2 maj 2012

Lova 1 år

I Lördags var det födelsedagskalas hemma hos Lova, tänk att den där lilla puddingen redan fyllde 1 år. Galet vad tiden går snabbt. Hon sprang redan fram i hallen i sin söta klänning och var glad och gullig hela kvällen, ett riktig charmtroll! Det bjöds på god mat och tårta och jag rullade hem efteråt kan man säga =) Lova fick film med teletubbies “läggdags”, nappar, och en mjuk docka. Allt för att underlätta sovstunden. Dessa tre saker har i alla fall hjälpt Wille att somna utan problem och sova hela nätterna igenom. Teletubbies är någonting jag trodde jag skulle hata, men har börjat älska eftersom det ger Wille sån lycka och ro i kroppen, enda gången han kan sitta still mer än 10 minuter, han kan till och med sitta still i 1 timme och titta och räkna och skratta och peka och prata till de där gubbarna.
1 år sedan
Grattis lilla Lova på din födelsedag!
(I efterskott)

tisdag 1 maj 2012

Varmt väder

Hittade denna härliga bild från förra året första varma och sköna dagen, då tog jag och Wille filten och lade oss på gräsmattan här utanför och myste. Det var en underbart mysig dag! Idag blev årets första liknande dag. Idag var vi på picknick i parken med Emelie och Madde och bara myste. Fast detta år låg inte Wille stilla på rygg som han gjorde förra året:) Han sprang runt på lekplatsen och lekte för full hals, mellan varven kom han till filten för att äta lite mellis och dricka lite, eller att han ville att jag skulle torka bort något smuts som kommit på hans händer, men annars var det mest lek lek och lek :)

Årets första runda

För ett år sedan var jag så här trött! (se bild) Då hade jag precis klarat av att springa 5 km för första gången på flera flera flera år. Jag var helt slut. Kände inte ens mina ben i slutet. Syrran fick vänta in mig och kroka arm med mig i slutet, vi sprang över mållinjen arm i arm och där stod Pappa och tog emot oss med öppen famn. Det var en härlig känsla. Efter loppet sprang jag några 5 km rundor till, men sedan blev det höst och det hela dog ut. Nu börjar säsongen igen och ikväll tog jag min första runda. Jag hade siktet på 2.5 km, men klarade till och med 3 km. Jag fick stanna och gå lite på mitten för mina lungor höll på att brännas sönder, sedan fick jag stanna och ge vägbeskrivning till några som avbröt mig mitt inne i “andra andningen” för att de inte kunde hitta till Lidl. Suck. Men jag är nöjd ändå. Nu kör jag igång igen. Så otroligt skoj!
Syrran visar med en härlig gest hur hon fick Zick-Zacka sig förbi ett gäng pensionärer som tog upp hela vägen. Haha.