fredag 13 september 2013

Fräscht material


Vi har verkligen det senaste inlärningsmaterialet på universitetet. Visst känns det tryggt att den nya generationen sjuksköterskor lär sig den nyaste innovativa tekniken!! :)  

onsdag 11 september 2013

Labyrint - Bruka Design

Jag har mina olika perioder då jag blir intresserad av saker, det kan vara allt möjligt! En period virkade jag, då virkade jag flera timmar per dygn och bara gjorde detta hela tiden, kunde inte tänka på något annat att göra på min lediga tid, sen tröttnade jag. Nu ligger det metervis av garn i påsar ovirkat, och ett gäng med virkade delar som jag tillslut skulle få ihop till ett överkast, det är knappt så det räcker till en kökshandduk just nu. Men sån är jag, periodare kan man väl kalla mig, fast inte som det låter. 


Just nu är jag inne i en period av heminredning. Jag kan inte tänka på något annat och jag börjar intressera mig en del över hur jag kan få vår lägenhet att bli lite mer hemtrevlig, även fast jag redan trivs väldigt bra så klart. Jag har lyckats köpa min första möbel som jag gått och letat efter länge och verkligen hittat den perfekta. Annars brukar vi inte bry oss så mycket, vi åker och storhandlar på IKEA och köper med det vi tror passar och så brukar det oftast vara helt ok så då nöjer vi oss med det. Men denna gång har jag träffat huvudet på spiken tycker jag. Har letat efter en hylla till ena väggen i köket, den får inte vara för djup eftersom man går förbi väggen och skulle då slå i hyllan när man går förbi matbordet. Vi insåg att det kanske var bättre med en tavla istället då hyllor oftast är breda. Men titta! Jag har hittat! Den perfekta hyllan. 

Labyrint - Bruka design
Hyllan heter Labyrint och kommer från Bruka Design, kostar 990 kr vilket jag tycker är lite saftigt för en kökshylla men eftersom denna verkligen passade där vi ville ha den och vi har inte hittat någonting så här perfekt innan, då har vi letat i över ett år, så var det värt varenda krona! Den är inte alls djup utan precis så bred så man får plats med en vas eller en kopp eller varför inte ställa en kokbok på höjden som en snygg detalj. Vi får se hur jag leker med utrymmet! Återkommer med kort när hyllan är uppe och utsmyckad! Tryck på bilden för att komma till hemsidan för att veta mer. 

 

När jag ändå var i affären passade jag på att köpa Bruka Designs doftljus också, inte bara för jag tycker det är väldigt snyggt, stilrent, enkelt. Det doftar i hela rummet även fast inte ljuset är tänt, supergott!! Rekommenderar verkligen detta. 95 kr vilket också är för dyrt för ett doftljus egentligen enligt mig men jag är nog väldigt snål när det kommer till inredning då jag inte haft intresset så länge.


Tyckte ändå det blir riktigt bra i fönstret på badrummet. Krukan (29 kr) och blomman (49 kr) kommer från IKEA.  

måndag 9 september 2013

Förvaring för sminket


Jag har äntligen hittat bästa lösningen på mitt problem med sminkförvaring. Jag har så mycket grejer liggandes från alla glossyboxar man får och jag har ingen riktig koll på vad jag har och vad jag inte har. Det slutar med att jag använder samma saker hela tiden ändå och så mycket fina produkter blir oanvända och gamla. Eftersom jag har svårt att sminka mig när jag står upp så sitter jag oftast i soffan och sminkar mig och då har jag med mig min lilla påse med "mest användbara produkter" och sen ligger allt annat kvar i sina lådor. De där lådorna har ju blivit några stycken nu också som stått och samlat damm och tagit plats i badrummet. Nu köpte jag dessa

Godmorgon låda med fack - IKEA - 149 kr.

Godmorgon låda med lock - IKEA - 129 kr

Kanske inte syns men det sväljer otroligt mycket! Allting från mina lådor och från mina "påsar" fick plats i dessa smarta fack! Allt från linser till krämer till penslar, nagellack, sminkborttagning och tussar och jag har till och med lådor för mina linser höger och vänster. Jag är så nöjd. Facken med mascaran går även att ställa upp så man har förvaring under detta också. Så det som inte syns på bilden är ett stort fack under detta där jag har alla ögonskuggor och liknande.

Så detta är ett tips för er som vill få lite mer ordning på produkterna.