måndag 19 mars 2012

Hackad i Lördags

Som ni kanske har sett har min blogg blivit hackad. I lördags när jag var på möhippa och i godan ro hade trevligt med mina vänner så var det någon som bestämde sig för att vända mitt lilla naiva liv upp och ned. När jag kom hem hade han bytt lösenord på min Mejl, Facebook, Blogg, Youtube, Twitter, och ja, han hade helt enkelt tillgång till precis alla konton som jag någonsin använt på internet.

Som tur var bestämde sig personen för att skriva till Magnus på facebook för att berätta vad han hade gjort. Annars hade jag inte haft någon aning om vad som hänt, och aldrig sett röken av bloggen eller min E-post igen. Hur klarar man sig utan sin E-post? Jag har sjukt mycket viktigt sparat där. Så enormt nervös var jag!!

Det hela blev ett väldigt långt samtal på ca 3 timmar och resulterade i att denna person tillslut bestämde sig för att han hade lekt färdigt med "mitt liv" och han återställde alla lösenord till det som det var innan, snabbt som tusan gick jag in och ändrade mina lösenord så jag fick kontroll igen. "Det är lugnt, jag har 94.000 andra konton att leka med" förklarade han, och sedan försvann han i etern med hopp om att hitta någonting riktigt göttigt på nästa konto han tog sig in på.

Tänk på det snälla allihopa, ha inte samma lösenord på allt! Bloggtoppen hade blivit hackad och därifrån fick de tag på lösenorden till alla bloggar. Jag hade samma lösenord på min Mejl som till min blogg, och där efter var allt kört. Han kunde genom min mejl sedan få tag på lösenorden till alla andra sidor och byta lösenord. Så ja, det går snabbt att hela ens liv vänds upp och ned.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar