måndag 16 juli 2012

Stora Udden

Nu har vi äntligen testat stora udden, har hört så mycket bra om det stället så vi tänkte att vi skulle passa på att gå dit och testa. Det är alltså en Udde här i Örebro som dom har gjort till ett litet häng för barnen. Det finns djur att klappa, både grisar, kor, getter och kaniner och sen finns det karusell, lekplats och massa olika små stugor man kan gå in i som har olika roliga saker i sig, målarstuga, sagostuga, affär osv. Runt om den lilla stugbyn finns det små vägar med rödljus och där kan man åka runt med trampbilar. Denna udde var i alla fall en riktig hit och det roligaste på hela udden var bilen som man kunde låtsas köra i.
När Wille hade kört runt i denna låtsasbil så länge så vi kände att vi var tvugna att lämna platsen åt andra barn fick han testa att köra “riktig” bil. Vi hyrde elbilar som han fick testa att köra, men det var lite läskigt tyckte Wille, han är lite feg ibland :) Men han åkte glatt i mitt knä i alla fall och jag tyckte det var jätteroligt :) Det är kul att få bli lite barnslig ibland. Sedan gick vi och åt korv, en stor favorit här hemma.

fredag 13 juli 2012

IKEA har fejkREA

Nu tog vi oss orken och gav oss ut i verkligheten igen. Wille klättrade åter igen på väggarna här hemma och mitt illamående har lagt sig lite så vi bestämde oss för att åka ut till Bauhaus för att titta på golv och passa på att åka förbi IKEA för att titta på köksbord och skohylla. Vi hittade ett köksbord och stolar som vi tyckte om och bestämde oss för att det kommer nog bli detta.
 
Sen tittade vi även på golv ken vi kan inte riktigt bestämma oss för om det är parkett eller laminat vi vill ha. Är det någon som kan säga fördelar/nackdelar med de båda? Vi kan verkligen inte bestämma oss! :(

Sen en liten rolig detalj.
IKEA sägs ju ha super rea just nu.
 
Ett av deras erbjudanden.
Jag trodde REA skulle göra saker billigare? :)

tisdag 10 juli 2012

Het Chili

För några månader sedan fick vi ett litet skott utav mamma, en chiliplanta. Vi satte den i vårt köksfönster som är magiskt och på bara några veckor var plantan rätt så stor och började redan få blommor. När blommorna ramlade av kom det ut fina chilifrukter. När de hade vuxit till stor storlek skördade vi och Magnus använde de gröna chili frukterna till en chutney han gjorde på rabarber. Väldigt svaga i smaken tyckte Magnus och vi fick tyvärr köpa chili istället. Mamma förklarade sedan för oss att det inte är en grön chiliplanta utan att frukterna ska bli röda, vi hade skördat frukterna lite för tidigt helt enkelt.
Men idag var det dags, idag skördade vi vår första röda frukt. Magnus smakade på toppen och tyckte inte det var starkt alls, gav mig en bit lite längre upp och förklarade att det inte var starkt alls och att klart jag skulle smaka. Jag smakade och det skulle jag inte gjort för jag har fått dricka mjölk en timme nu. Det var jättestarkt!!! Magnus smakade även en bit längre upp och höll med mig. Detta var verkligen en chilifrukt med sting!!

lördag 7 juli 2012

Kantareller

Nu har årets första svamp plockats. Det var väldigt urplockat och vi såg knappt skymten till någon svamp, det som skulle vara så mycket. Men sedan plockade vi i den mest besökta skogen i Örebro också, dit alla går och plockar. Men det räckte i alla fall till 4 svamptoast och blåbär hittade vi som räckte till en blåbärspaj, så vi blev mätta och belåtna. Första timmen hade vi med oss Wille, han satt där på rumpan och plockade sina bär och var så nöjd så. Sen tröttnade han och började räcka fram sin lilla hink till mig för påfyllnad från min hink istället, han är inte dum (men kanske lat och bortskämd).
Hurtiga traskade vi på i alla uppför och nedförsbackar och tro mig, det känns idag. Röven och vaderna tog bra stryk dom. aj aj aj.
Här hittade vi ett litet gömme med svamp som ingen annan hade sett. JACKPOTT :)
Här ser ni skörden i en underbart fin skål från Nybro glasbruk som min kusin Karoline Lenhult. Skålen ärvde jag av min farmor.

Emelie rensade blåbären till pajen.

Bad, Bad, Bad

Veckan som varit har vi passat på att njuta av de fjuttiga 2 dagarna av sol som äntligen dök upp. Ena dagen gick vi till västerparken där det finns en liten pool för de minsta. Ligger bara några minuter bort och där finns det en liten kiosk där man kan köpa glass också, men tyvärr var den stängt denna gången, fick bli glass hemma istället. Jag spelade in det på film för jag tycker han smackar så sött när han äter glass, filmen kommer upp senare.
Dagen efter åkte vi till hjälmarbaden som ligger 15 min med bil bort. Ändå perfekt nära för att ta en liten eftermiddagsutflykt. Wille sprang utan blöja och kissade i varje hörn av gräsmattan innan vi gick ner till vattnet för att bada. Badkrukan Wille tyckte vattnet var kallade denna gången än sist och det blev inget dopp, bara lite plask i vattenbrynet och lite gräva med spaden. På kvällen bjöd vi över Tant Torstensson och grillade vi grillspett. Härliga dagar helt enkelt.

söndag 1 juli 2012

Grattis Magnus

Så igår kände jag mig frisk faktiskt, kanske lite molande illamående i bakgrunden men så lite så det inte störde mig. Eftersom det var lönehelg och det brukar vara de bästa dagarna att jobba självklart ville jag inte missa mitt pass. Som ni vet älskar jag tydligen mitt jobb mer än min hälsa och jag jobbade. Höll mig självklart från att krama någon så jag inte skulle råka smitta men det var nu över 36 timmar sedan jag spydde sist så faran borde vara över.
Nu vaknade jag imorse med illamående igen och kass i magen. Detta är inte över än det märker jag nu, Wille är fortfarande dålig i magen också men vi slipper i alla fall att kräkas. Men ska jag vara ärlig kräks jag hellre än att gå och må så här illa. :( ville i alla fall säga förlåt till mina kollegor för att riskerat att dom kanske blir sjuka nu. Jag trodde verkligen detta bara var ett 24 timmars virus som jag hade sist.
Testar att blogga från mobilen för jag kommer inte från sängen.
20120701-135242.jpg
Det är väl sånna här bilder folk tar från sin semester. Klassisk fot-bild med utsikt över en pool eller ett hav. Här har du min utsikt och utanför spö-regnar det. Jippi Tjoho! Och idag är det Magnus födelsedag och jag vet inte ens om jag kommer upp ur sängen :( grattis älskling….