söndag 26 oktober 2008


The black-card


Jag var på kryssning i helgen. Vi var 17 st som åkte tillsammans eftersom två vänner fyllde år, micke och nille, grattis.
Vi hade hytterna i en och samma korridor och bestämde oss för att förfesta i den ena.

Rolle skulle gå över till vår hytt för att hämta någonting då han märker att hyttdörren är stängd och knackar på för att personen där inne ska öppna. Dörren öppnas och där står det en person som vi inte känner, personen har cirkulerat utanför våra hytter i någon timme innan och verkar allmänt skum. Rolle frågar vad han gör i vår hytt, då han svarar "jag trodde det var min hytt" sedan springer han därifrån.

Rolle går in i vår hytt och märker att grejer är utspridda på sängen och hans mobil som låg i hans jackficka är borta. Rolle springer då ikapp personen och frågar "har du snott min mobil?" personen blir skraj och tar upp mobilen ur fickan och säger "Här, ta den" Rolle tar då tag i personen och går med honom tillbaka till vår hytt där vakten redan står och förklarar situationen.

Personens bortförklaring var att han trodde han var i sin egen hytt, letade igenom sin egna jacka, och tog sin egna mobil. Vakten trodde som tur va inte på honom utan började ställa massa frågor. Personen blir väldigt stött av att vi inte tror på honom, och att vi anklagar honom för att ha stulit mobilen och säger därefter...."Ni tror att jag har snott mobilen bara för jag är svart!!!!!" That really grinds my gears... Hur kan han vända situationen till rasism? Det var han som gick in i vår hytt, stängde bakom sig, rotade runt i rolles väska fick upp jackan, snodde mobilen ur fickan och sprang sedan därifrån. Jag är verkligen inte rasist, och jag tror att alla som känner mig vet att det inte finns en ådra rasism i mig.

Varför blir man då anklagad som rasist bara för man blir arg på en person som snor ens grejer som råkar vara svart?

Suck

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar