måndag 9 januari 2012

Vaccin mot vattenkoppor

Har precis kommit hem från Capio Läkargruppen. Var där och tog min vaccination spruta mot vattenkoppor. Jag kanske skulle kollat upp hur mycket sprutan kostade innan jag stod där för att betala och höll på att sätta tuggummit i halsen när jag fick reda på att jag skulle bli 1600 kr fattigare. Jag tänkte 150 kr, kanske 300 kr max. Jag har ingen verklighetsuppfattning. Men jag satt där och försökte övertala mig själv att det totalt var värt det eftersom jag skulle slippa oroa mig för att få vattenkoppor, när doktorn avbryter mina tankar för att påminna mig att om ca 2 veckor kommer jag nog förmodligen få en släng av just vattenkoppor.

Här har jag betalat 1600 kronor för att slippa vattenkoppor trodde jag. Icke. Jag har betalat 1600 kronor för att få vattenkoppor! Bara lite mildrade än om jag mot förmodan blivit sjuk på "riktigt". Toppen på isberget blev när hon förklarade att jag även om 2 veckor förmodligen då kommer smitta Wille. Stackars Wille, helt ovetande om vad som väntar, och han som precis börjat dagis. Nu har jag både dåligt samvete och även lite ångest inför min kommande sjukdom eftersom den dessutom kommer precis lagom till att jag börjar sjuksköterskeutbildningen så jag kommer missa allt i början.

Var detta rätt tro? Vi får tänka att om jag inte tagit den hade jag säkert blivit jättesjuk och fått ärr för resten av livet, men att jag nu kommer kunna skutta mig igenom sjukdomen. Håll tummarna nu! Nedräkning börjar. 14.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar