fredag 16 juli 2010

Havandeskapspenning

Dagen började helt underbart. En tant från försäkringskassan ringde mig och berättade att de har räknat ut min föräldrapenning. Det visar sig att mitt flitiga jobb i våras lönade sig. Jag ligger på ungefär 300 timmar över en heltidstjänst. Detta betyder att jag kan slappna av!
Min föräldrapenning kommer ligga på bra mycket mer än jag trodde. Så det betyder att såfort jag börjar min föräldrapenning kommer jag faktiskt öka min inkomst med nästan dubbla, eftersom jag just nu bara har inkomst från cherry vilket inte är så mycket.

Sen sjönk plötsligt mitt humör då ett brev från försäkringskassan damp ner i brevinkastet. "Du har inte blivit beviljad havandeskapspenning".. Dom tycker alltså att det inte är någon fara att vara gravid när man jobbar som croupier, att min graviditet inte har minskat min förmåga att utföra mitt arbete med minst 1/4.. Jag funderar lite på hur de tänker. Jag menar. Det är fysiskt omöjligt för mig att jobba! Magen är ivägen! Jag kommer inte NÅ markerna, jag kommer inte NÅ att dela ut korten. Hur kan de då säga att min graviditet inte påverkar mitt sätt att arbeta? Plus att det faktiskt är skadligt för fostret när man arbetar i den miljön jag gör. Dunket från basen rakt in i bordet, rakt in i magen. Det är inte bra. PLUS att det är en väldigt hotfull miljö.

Hur kan de då avslå min ansökan??

3 kommentarer:

  1. de avslår typ alla havandeskap, jag hade inte fått OM vi inte just vid tillfället haft en utåtagerande på avdelningen. Dvs en som VILLE skada alla. Så om man i "vanliga" fall bara hade haft folk som KAN skada men inte räknas som risk hade jag vackert fått lyfta upp till 80kg varje dag så de där med att bordet är ivägen kommer du nog aldrig få igenom, tyvärr. helt sjukt.

    SvaraRadera
  2. ring till sven o be han fylla i pappret som man kan ge sina chefer så dom får skriva att du inte klarar av att jobba, jag fick havandeskapspenning utan problem så fattar inte vad deras problem e. klart du ska ha rätt till det:)

    SvaraRadera
  3. Han har redan skickat in det pappret. Och jag har pratat med min handläggare efter det som sa totalt NEJ. Hon sa ALL casinopersonal blir nekade. Fruktansvärt störande.

    SvaraRadera

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar