torsdag 29 juli 2010

Klumpen

Idag har vi varit hos barnmorskan. Vi mätte, och lyssnade och klämde och vägde och kissade.
Alla prov visade superbra värden. 11.5 kilo fetare har man blivit och ett SF mått på 33. Jag ligger några centimeter över kurvan, men jag följer kurvan vecka för vecka. "Var du stor när du föddes Magnus?" frågar barnmorskan. "Jag vägde 4.4 kilo var 44 cm lång och föddes 4 minuter över 4" Säger Magnus stolt. "Ja, då finns det ju i generna. Man brukar inte direkt säga såhär, för det kan bero på så många saker, men jag skulle gissa på minst 4 kilo i alla fall".

Senare under samtalet när vi pratade om förlossningen så sa hon även "När du klämmer ut klumpen" och under flera andra sammanhang refererade hon till bebisen som "klumpen".

Härligt.

Hade vi inte vetat att det var en kille så hade vi nog fått reda på det nu också. Hjärtljudet låg på 128-130. Är inte det lite lågt? frågade jag. "Nej då, det är typiskt för en kille" sa hon då, efteråt såg hon livrädd ut, "Fast det kan man ju aldrig veta förstås".. "det är lugnt, vi vet att det blir en kille, hon var säker på ultraljudet".. "Ja, ja, det kan ni nog vara rätt säkra på då" sa hon.

Så idag har jag fått reda på att jag väntar en pojke, ännu en gång, och att pojken förmodligen kommer vara en liten klump i 4 kilos klassen. Det är bara att tuta å köra.

3 kommentarer:

  1. haha, det va kanske det ni skulle döpt honom till.. dunderklumpen :D

    SvaraRadera
  2. hahaha kan han inte heta det i andranamn? SNÄLLA!!!

    SvaraRadera
  3. hahaha vilket barnmorske besök ha ha =)

    SvaraRadera

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar