fredag 9 juli 2010

Ny lägenhet!!!!

Så då var dagen här då det var dags för mig och Magnus att packa ner alla våra saker som vi äger i flyttlådor för att flytta till den nya lägenheten. Mycket saker slängdes för att förenkla flytten. Det hela slutade med att vi typ flyttade med mindre saker från lägenheten, än vad vi flyttade in i lägenheten när vi flyttade in för ett år sedan. Detta beror på...

1. Jag räknar inte med möbler
2. Det som tillkommit i inredningsväg i vår lägenhet på Vasagatan var 3 st krukor och 2 dukar. Jag varken överdriver eller underdriver här. På 1 år, köpte jag och Magnus 3 krukor och 2 dukar och detta gjorde vi ungefär 2 veckor innan vi fick reda på att vi skulle flytta.

Allt innan flytten var krångligt. Vi gjorde ett direktbyte med ett annat par, vi skulle alltså flytta in i deras lägenhet samma dag som de flyttar in i vår. Allt strul innan med kontrakt, flytta över el, byta bredband, säga upp abonnemang, flytta parkering...osv osv...var klart nu, det var tuffare än vad jag trodde. Nu var det iaf bara att packa och flytta. Bara och Bara.

Då jag känner mig ungefär lika smidig som en strandad val, och då jag inte får bära någonting stannade jag kvar i lägenheten för att fina till det sista när rummen tömdes. Det jag inte direkt hade räknat med var att jag flyttstädade hela lägenheten helt själv, med bultande fruktansvärd foglossning. Där stod jag på alla fyra och skrubbade under badkaret, och gjorde rent varenda skrymsle. Drog loss spisen och skrubbade och putsade. Ja, jag gjorde fan allt det där som man tom kan glömma av vid en flyttstädning. Vi hade kommit överrens med de andra att vi skulle göra så mycket vi kunde och det bästa av situationen.

Magnus hade lånat in två vänner som hjälpte honom med de stora möblerna, men allt smått och hela förrådet fick han bära själv. Han var så fruktansvärt otroligt bra. Jag kan inte mer än ta av hatten till denna man, som bar ett ton av saker själv, på ungefär 30 minuter. Inte bara från vår gamla lägenhet till släpet, utan från släpet till den nya lägenheten.

När vi var klara var klockan ungefär 15.30 och vi lassade in det sista i vår nya lägenhet. Det tråkigaste av allt var att det var ungefär nu det andra paret bestämde sig för att börja. Så där satt vi. I vår nya lägenhet, som såg ut som ett bombnedslag, och väntade. Vi kunde inte göra nått direkt. Efter ett tag tog rastlösheten över och Magnus hjälpte dom att flytta deras saker. Han började alltså bära grejer igen. Någon timme senare så var alla deras saker ute, de dammsög i vardagsrummet sen tog de det sista och gick. "hej då, lycka till med allt" sa dom.

Det första jag gjorde var att springa på toa, jag hade behövt kissa för flera timmar sedan egentligen. Då ser jag det. Det är brunt i toaletten och golvet är fläckigt. Det är någon slags vit sörja på toalettlocket och det ser helt enkelt förjävligt ut. Dom har inte ens städat toaletten. Dom har inte dammsugit i varken lilla eller stora hallen och det är inte moppat någonstans. Fy fan vad sur jag blev. Det första jag ville göra i nya lägenheten var inte att städa!

Det hade jag inte tid med heller. För jag var tvungen att åka till jobbet direkt.

Min arma rygg. Magnus arma rygg. Ajajaj vad vi hade ont denna kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar