söndag 11 juli 2010

Makro

Fick låna Magnus brors Makroobjektiv när vi var nere i Skåne. Det fick mig väldigt sugen på att köpa ett eget. Gud så fina kort det blev!! Tyvärr hade jag bara objektivet i några timmar, och min rygg var väldigt öm, så jag kunde bara fota allt som var rakt framför mig utan att behöva böja mig det minsta. Men jag tycker jag lyckades bra ändå. Denna hängde mitt framför näsan på mig, burr

1 kommentar:

  1. korsspindel, sveriges giftigaste spindel.
    Korsspindlarna är kända som skickliga nätbyggare och honorna kan spinna upp till en halv meter stora nät, ofta i trädgårdar eller ute i skogen. I nätet fastnar insekter och korsspindeln förlamar sina byten med gift när de sitter fast i nätet.

    Parningsritualen är lång och invecklad, för att hannen ska kunna närma sig honan utan att hon misstar honom för ett byte. Det händer att hannen inte överlever parningen, utan blir dödad och uppäten av honan. Anmärkningsvärt är att honans äggantal ökas efter att hon har ätit upp hanen. Parningen sker oftast i augusti - september. Efter att honan lagt sina ägg dör hon. Äggen kläcks nästföljande vår.

    Det är en vanlig uppfattning att korspindeln är den enda giftiga spindeln i Sverige, men många andra spindlar använder också gift som vapen. Korsspindeln har ett svagare gift än en geting. Den är inte giftig för människan. Ett bett ger en lätt klåda och en svullnad som ett myggstick. Besvären går över inom en timma. Den biter nästan aldrig människor. Nästan alltid är det andra småkryp eller andra orsaker som gör att folk tror att de blivit bitna av spindlar.

    SvaraRadera

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar