onsdag 28 april 2010

Top 10 Djurs power moves

Top 10 Lista över djurens mest fascinerande powermoves!!


10. Giraffer

När giraffer sparkar så menar dom allvar. En giraff kan sparka av huvudet på ett attackerande lejon utan problem.


9. Giant soft-shelled turtle

Vanliga sköldpaddor skyddar sig genom sitt hårda skal, men då denna har ett så mjukt skal finns det heller inget skydd. Så för att skydda sig så bäddar sköldpaddan ner sig i sanden i 23.5 timmar per dygn och rör sig endast när det är någonting ätbart som vandrar precis framför munnen.






8. The Australian funnel web spider

Det är många som är rädda för spindlar, och denna spindeln har ett litet speciellt sätt att attackera. De bara inte biter sina offer, de skjuter också iväg sina tänder, som är giftiga. De kan skjuta iväg sina tänder på långt avstånd och tänderna kan genomborra mänskliga fingernaglar.


7. The duck billed platapys

Detta är det enda däggdjuret som lägger ägg. Men de har också ett speciellt supersinne. De kan känna av små elektromagnetiska spänningar i vattnet med deras tjocka näbb. Så om deras fiende rör en endaste liten muskel, så vet platapysen exakt åt vilket håll denna muskel färdas. Det går alltså inte att överraska detta lilla djuret.


6. Cuddle fish

Cuddle fisken kan ändra sin egna färg som en kameleont. Den simmar sen över sitt byte och börjar skifta färger hit och dit ungefär som "kom igen små fiskar, här är partyt, ser ni mina discolampor, kom och festa!!" och sen äter den upp fisken.



5. Bombarderbagge

Bombarderbaggen har ett särskilt sätt att försvara sig mot fiender. När den känner sig hotad så vänder den sig om och sprutar kokande het syra från sin röv.



4. Den håriga grodan (thrichobatrachus robustus)

Den håriga grodan bryter avsiktligt sitt egna ben, använder sedan benfragmenten för att tillverka en klo, som den sedan kan använda för att hugga sina fiender.



3. Potatisskalbagge (bebis)

Den vuxna potatisskalbaggen har ett hårt skal och behöver därför inte försvara sig mot fåglar och liknande. Men bebisarna har mjukt skal. Så för att fåglar inte skall försöka äta upp dem, smetar dem in sig själva i sin egna avföring, som är giftig.



2. Snickaremyra

När snickaremyran är inne i ett slagsmål och inser att han kommer att förlora. Så försöker han komma så nära sin motståndare som möjligt och sedan exploderar han sig själv. Och myrornas inre gift flyger ut över motståndaren som också dör.



1. Pistolräkan

När pistolräkan slår ihop sin klo, så bildas det högsta ljudet som ett djur kan framkalla på denna jord. Klon skjuter ifrån sig en slags luftbubbla under vattnet och denna luftbubblan är varmare än solens yta. Denna explosion orsakar en chockvåg som gör att offren blir helt förstelnade av skräck och kan inte längre röra sig.




Nirdfighters!

1 kommentar:

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar