lördag 24 augusti 2013

Kotlettroulader & proteinbrownie

Idag har jag varit och tränat med Filippa på mitt gym. Hon var snäll och följde med mig och visade mig övningar för Biceps, Triceps och axlar. Hon visade mig även hur man gör med den där squats (eller vad det nu heter) maskinen som jag så länge varit sugen på att prova men inte vågat. Tack Filippa för att du ställde upp och tack för lånet av väskan! Vi kom på att Wille har ett eget säte, och alltså får ta med sig en egen väska. Jag kan packa tre stora väskor denna gången och inte bara två, det är ju drömmen för en överpackare som mig. Nu kan jag nästan få med mig allt jag vill och kan slappna av lite mer. När jag kom hem från gymmet började jag laga på en rätt som jag lyckades fantisera ihop i affären, det är spännande att prova sig fram och göra egna recept och detta blev riktigt riktigt bra!

Kotlettroulader & Kantarellsås
Ingredienser för 4 portioner
1 förp kotletter utan ben tunnskuret (Nyhet)
1 förp valfri parma/serano skinka
1 förp minimozarella
3 dl matlagningsgrädde
1 msk grönsaksfond
1 msk kalvfond
Valfria kryddor


Ta fram en kotlett och lägg skinkan över, lägg sedan två bitar minimozarella och rulla ihop till en rulle. Vik upp kanterna på sidorna och sätt in en tandpetare, gör likadant med andra sidan. När de två tandpetorna sitter på plats tar du steksnöre och binder runt båda sidorna av tandpetarna och runtom som om du slår in ett paket. Sedan tar du bort tandpetarna så det blir lättare att steka. Nu kan du krydda med de kryddor du tycker om. Jag tog svartpeppar, salt, vitlök och lite grillkrydda. Stek i smör på hög värme snabbt på alla sidor, sedan tar du upp rullarna och lägg för att vila på en tallrik. Nu fyller du på med nytt smör och steker kantarellerna. Efter någon minut häll på 3 dl matlagningsgrädde, 1 msk grönsaksfond, 1 msk kalvfond och krydda med salt och peppar. Smaka av såsen och krydda efter behov. Lägg i rouladerna i såsen och låt detta puttra ihop i några minuter.


 Detta blev verkligen supergott! Var väldigt enkelt och gick väldigt snabbt. Låter kanske inte som det skulle passa ihop med parma/mozarella och kantareller, men det gjorde det verkligen! Köttet är lite tjockare än lövbiff också så det var saftigt och smarrigt. Verkligen ett tips. Vi serverade detta med vanlig potatisgratäng och sallad.


Efter maten blev det efterrätt på proteinbrownie, grädde och kaffe. Jag fick byta ut vissa ingredienser i det receptet jag tog för jag hade inte allt hemma, resultatet blev en hård stabbig alldeles för söt brownie som åkte i soporna direkt, men då har man lärt sig någonting idag i alla fall. Vissa recept ska man inte leka med helt enkelt :) Men skam den som ger sig, jag ska lyckas få till den perfekta brownin, vänta ni bara! Och då återkommer jag med receptet ska ni se :) Ikväll blir det jobb på kära strömpis, kom dit och spela om ni vill! Hade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar