fredag 23 augusti 2013

Supersmarriga Sliders


Idag har vi ätit himmagjorda sliders, supergoda blev dom! Verkligen ett hett tips.

Minihamburgare
(Ingredienser 8 port)
300 g nötfärs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
100 g färskost (vitlök & örter)

Blanda alltihop i en matberedare. Rulla ut som små köttbullar och platta sedan till för att få perfekt runda fina burgare. Stek burgarna ca 1 minut per sida. Lägg ihop bröden, burgarna och valfria tillbehör. På bilden har vi haft sallad, Gurka, rostad lök, hamburgeost och salsa på avocado, tomat och rödlök.
Små Hamburgebröd
(Ingredienser till ca 16 st)
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
25 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
1 dl grovt rågmjöl
5 dl vetemjöl
1 ägg
1/2 dl sesamfrön

Värm mjölken till max 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om och tillsätt smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen på mjölad bänk och dela den i 16 delar. Forma till runda bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper och platta till dem något. Låt jäsa i 15 minuter till. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar