måndag 1 december 2008



Test av Larm



Alltså, finns det någon som har riktigt koll på vad dom egentligen håller på med? hur ofta det är? och varför det skall testas? När jag var liten blev jag alltid lika rädd. Den första måndagen, var tredje månad klockan 15, har jag för mig att det är, men alla säger olika. Så tjuter det som fasen runt om i städerna i Sverige. Det är inte många som vet varför, eller ens bryr sig om varför. Vissa säger att det har med utsläpp att göra, vissa säger att det har med krig att göra. Har Sverige ens använt sig av detta larm någon gång? (Tjöt larmet när Sveriges luft var helt förorenat av tjernobyls utsläpp?) Men ändå skall det, så pass ofta, testas så att det fungerar. Jag blir lika rädd varje gång, idag började det tjuta när jag gick hem från skolan. Snabbt som tusan sprang jag hem för att komma in i säkerheten i min lilla studentlägenhet. För att sedan med lite snabb huvudräkning komma på att...juuuust ja, det är den första måndagen, var tredje månad, och klockan är 15...Alltså...Skulle någon ta larmet på allvar om det råkade tjuta den andra tisdagen den andra månaden klockan 16? och om det nu gör det...Vad fan gör vi då? That really grinds my gears.

3 kommentarer:

  1. Tiderna du har stämmer och det innebär att om du hör det någon anna gång ska du gå in stänga fönster, dörrar och sätta igång radion. Det kan gälla både utsläpp och krig eller annan fara!!

    SvaraRadera
  2. men här i skövde har vi andra kvartal än övriga sverige så vi hade inget larm idag. det berättade carro för mej i dag.

    SvaraRadera
  3. men tänk om det sker ett farligt utsläpp på en måndag då...klockan 15 tex...inte direkt så man orkar tänka om det är den 3 månaden? skitfarligt!

    SvaraRadera

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar