onsdag 12 augusti 2009

Ovärd fakta nr.4... Penis

Det svenska ordet penis kommer från latin och betydde ursprungligen "svans". Det latinska ordet kan, enligt vissa, härleda från det indo-europeiska pesnis. Det latinska ordet phallus, som ibland används för att beskriva en penis, har gett upphov till det svenska ordet "fallos", som kan ha samma betydelse.

Man har ofta hört uttrycket i Amerikanska filmer "hung like a gorilla" men i många länder tar man detta som en förolämpning. Gorillans penis är faktiskt varken tjockare eller längre än en vanlig penna.

Men vilket djur har då den största penisen? Jo detta tycks ju vara självklart, och det är det också. Den största penisen har det största djuret, blåvalen, där den största penisen mätt var 2.4 meter ... då måste jag ju då tillägga att detta är i slakt tillstånd, ingen har någonsin kunnat mäta en blåvals penis i erektion än.

MEN, om vi ska prata om vilket djur som har den största penisen i jämförelse med deras kroppsstorlek, så går faktiskt första priset förvånandsvärt till en Anka. Nämligen till "Den argentinska sjö ankan". Penisen är alltså upprullad innanför fjädrarna och den har mäts till 42,5 cm. Detta är häpnandsväckande när ankans kroppsstorlek är 20 cm. De har alltså mer än dubbelt så lång penis som deras hela längd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar