torsdag 20 augusti 2009

Tenta....not

Idag åkte jag till skolan för att skriva tenta. Har pluggat nu i 3 veckor ungefär..ville verkligen klara denna tenta, annars skiter sig skolan igen.

Tog ledigt igår kväll från cherry för att kunna vara alert och pigg.

Cyklar till skolan, sätter mig i tentasalen, jag ser hur alla andra har med sig anteckningar och kurslitteratur, men jag är smart, jag vet att man inte får ha sånt på tentan, "jäkla idioter" tänker jag om dom andra, och sitter där och njuter av att jag själv är smart nog att redan ha lagt ut allt förrutom lagboken i väskan.

Tentan hamnar framför mig på bänken, det är fel tenta. Alla börjar fnissa och säger till läraren "detta är fel tenta, detta handlar om beskattning"...
Lärarna går och samlar in tentorna och ger ut de rätta tenterna..
"haha, fel tenta igen tänkte jag, när det enda som står är :Skriv en essä på 4-6 sidor om...."bla bla bla bla bla" använd kurslitteratur och anteckningar." Eller så har inte tentan kommit än, detta är bara en sammanfattning.

Men då märker jag hur det börjar bläddras i böcker, och folk börjar säga "hmmm" och folk börjar sudda, och skriva och ha sig...

Jag började bläddra i mina papper för att få fram de riktigt frågorna, min tenta är ingen essä tenta, min tenta är en frågetenta med bara lagboken till hjälp. Paniken börjar stiga.

Tillslut när jag märkte att tanterna som lämnar ut tentan inte skulle komma med "den riktiga" tentan till mig, måste jag göra det hemska av hemskaste. Räcka upp handen och säga "jag tror jag har kommit fel"... hela salen blir tyst, alla tittar på mig... jag kände mig så dum när jag packade ihop mina böcker och begav mig därifrån.

Jag skulle skriva tenta i Rättsvetenskap A, om offentlig rätt... Den tentan jag var på, hette...rättsvetenskap A, offentlig rätt.... Tanterna blev fundersamma.."Du står ju med på listan?". rättsvetenskap A, offentlig rätt är indelad i 2 grupper, en grupp där läraren heter Burman, och en grup där läraren hette något annat konstigt.

På något sätt har dom lyckats placera mig fel under detta halvåret, så jag inte alls skulle göra tenta idag. Så 3 veckors av pluggande helt i onödan, förmodligen var min tenta förra veckan, så nu får jag nog vänta några månader till på att göra den.

JAG HAR SÅN OTUR
FUCK IT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar