måndag 17 augusti 2009

GÄSTBLOGG- Magnus "LillErnst"

Sådärja då var det dags för mig att göra min entré i blogg världen. Fick förfrågan av min älskade sambo, flickvän och livskamrat att göra ett inlägg på hennes blogg och vad gör jag inte för att göra henne glad.
Då jag hört att vissa av er läsare är trött på gullande osv. på bloggen så ska jag inte säga mer än att jag älskar ägaren till denna blogg, sådär nu blir det inget mer gullande, nöjda?

Har funderat de sista dagarna på vad jag ska skriva om, känns nästan som om jag har fått förfrågan att vara med på P1 sommarpratare . Tillslut kom jag på det, mitt inlägg ska handla om Fatalism. För er som inte vet vad det är så definieras det på Wikipedia såhär: Fatalism är en världsåskådning som menar att upplevelsen av en fri vilja är en illusion, då vårt öde är bestämt, förslagsvis av en gudomlig makt.

Vill direkt säga att jag inte är troende av någon religion. Jag har under många år haft tanken på att allt händer av en anledning. Gång på gång har jag blivigt mer övertygad. Det kan handla om att man just denna dag tar en annan buss än vad man brukar göra och då inträffar något som man blir påverkad av, kanske träffa henne/honom med stort H. Men jag menar också att sakerna som påverkar en behöver inte inträffa direkt utan kanske inte förrän mycket senare.

Jag är också övertygad om att under tiden mellan förändringen och själva händelsen som man blir påverkad av, så förbereds man för förändringen.

Tillbörja med så kanske man inte förstår varför saker händer, det kanske inte är något bra som händer direkt men i långa loppet så är det till det bästa. Men ibland så får man goda resultat på en gång. Jag tror också att om man tänker på att allt händer av en anledning och den anledningen är till det bättre så behöver man inte oroa sig så mycket, allt kommer ändå att lösa sig till det bästa.

När jag berättade för en vän att jag tänkte skriva om detta så sa han att ”så kan man ju inte tänka, då kan man ju säga det om allt”, och ja det kan man göra. Man kan kalla det ödet om man vill, men jag tror inte på ödet, jag tror att det händer av en anledning.

För er som blev lite sugna att prova på vad som är förutbestämt för er så tipsar jag er om att ta en tärning, skriv ner på ett papper en sak för varje siffra på tärning t.ex. sova, springa, festa osv. Sen slår ni med tärningen och gör vad siffran säger er att göra. Det är kanske inte livsavgörande som händer men det förutbestämda kommer att ge er något, trust me. Eller så får ni läsa boken Tärningsspelaren av Luke Rhinehart.

Ja det var väl det jag hade att säga, like it or love it. / Magnus ”mange, Pange, lillErnst ” Walther

1 kommentar:

  1. Det kanske finns en anledning som du inte vet om än att du skulle få mig som svärmor :)

    Jag blir så glad när jag läser så kloka ord.

    /Winger

    SvaraRadera

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar