lördag 1 maj 2010

Ragga på Krogen

Jag jobbade på Harrys igår. Jag gillar att jobba där, bordet är perfekt placerat. Jag kan sitta och titta på alla, men ingen ser mig på något vänster. Alla är liksom vända bort från mig. Jag brukar sitta och analysera och titta på folk.

Några som alltid sticker ut, och som alltid gör mig lycklig är "paret som dansar" dom kallas så, av alla. Det är en gubbe som är 2 meter lång, och en tant som är 1.50 meter lång. Dom är ute varje Fredag, och dom dansar hela kvällen. Dom är där när jag kommer vid 22, och dom är kvar på dansgolvet hela kvällen med någon enstaka drickpaus.
Tanten går runt runt runt dansgolvet med ett jädra schvung i benen, medan gubben går efter henne, ena benet fram sträck, andra benet fram sträck. Och så går dom så, runt runt, runt borden, ner på dansgolvet, förbi baren, förbi DJ båset, och upp igen. Och så drar dom med folk på rundorna. Det gör dom i 4 timmar i sträck, och man kan inte annat än att bli lycklig på dom.



Igår fick jag också bevittna någonting speciellt. Början av manlig vänskap. Flera Fredagar när jag jobbat på Harrys har det suttit en äkta nörd vid ett bord precis framför mig. Han sitter alltid själv, med en öl. Han brukar gå hem runt 00, då har han väl tröttnat på ensamheten, för han går aldrig fram till någon.
Han är en sån där blekfis med skjorta, glasögon, jeans alldeles för högt upp i grenen, när han skrattar så rättar han till glasögon sådär med fingret, han jobbar säkert på kontor. Ni förstår typen. Han sitter iaf vid bordet då det händer. Fram kommer ingen mindre än Abdull, en iranier, som ser alldeles försvenskad ut. Alldeles för mycket hårgelé i håret, det är slickat i små kurvor, han har på sig en piké tröja och ett par vita alldeles för tighta byxor som också är alldeles för korta. Ett par vita seglarskor. Man ser varena fläck på byxan, detta är hans finaste byxor.
Han går fram till nörden och säger "Får jag sitta här?" .. "Absolut" säger nörden. Och sen sker det. Nörden och Abdull blir bästa vänner på någon minut. De sitter och skrattar och pekar på folk och kommenterar och har jätte roligt. Efter 30 minuter kommer det fram en tjej. EN TJEJ. Varken abdull eller nörden har egentligen någon aning hur man gör nu, ingen av dom har nog någonsin varit med om detta. Nörden går på toa, Abdull går och beställer i baren, kvar sitter tjejen och undrar "vad hände?"... Detta var inget gay, det var bara manlig vänskap. Nörden var kvar fram till stängning denna gången.


En sak till som jag tyckte var så jätte roligt. Jag såg en handikappad man. Han brukar också vara på Harrys varje Fredag. Han hade lyckats ragga upp en yngre snygg blond brud. Gissa hur? "Vill du köra min permobil?" ... Från rökrutan in på Harrys flög dom fram, mannen med den blonda kvinnan i knät, sittandes på permobilen i högsta fart. Hon tutade med hans lilla tuta som lät ungefär som en brunstig gås, och skriker "tjohooooo, här kommer viiiiiiiiiii" dom flög förbi mitt bord. Och jag kunde inte annat än att skratta. Sedan dansade dom på dansgolvet, fortfarande sittandes på permobilen båda två, och dom verkade ha en riktigt trevlig kväll.



Nu har jag skrivit av mig. Detta var min kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar