Ingredienser
Fullkorns Spagetti.............................2 dl. 140 g
Röd Chili.....................................................1 st
Skivad Vitlök........................................2 klyftor
Rucolasallad.............................................100 g
Grönsaksfond.............................................1 tsk
Röd Chili.....................................................1 st
Skivad Vitlök........................................2 klyftor
Rucolasallad.............................................100 g
Grönsaksfond.............................................1 tsk
Matlagningsgrädde, max 4%.........................1 dl
Kycklingfiléer............................................700 g
Balsamicovinäger......................................3 msk
Olivolja......................................................3 tsk
Farin eller Muscovadosocker....................1 msk
Blötlagda grillspett..............................................
Så här gör du
Blanda vinäger, 2 tsk olja samt socker till marinaden. Skär kycklingfiléerna i strimlor, fyra bitar på längden. Lägg den i en skål, häll över marinaden och låt dra i kylen 30 min. Trä sedan upp kycklingen på spett, krydda med salt och peppar. Koka pastan enligt förpackningen och låt den svalna. Kärna ur och skiva chilin tunt. Fräs vitlök och chili långsamt i 1 tsk olja, späd med grädde och fond. Vänd i pasta och rucola, smaka av med salt och svartpeppar. Grilla spetten några min på varje sida. Lägg upp på fat och servera med pastan.
Tips: Om man vill ha ett milt tillbehör till spetten så byt ut chilin mot soltorkade tomater och basilika!
Kycklingfiléer............................................700 g
Balsamicovinäger......................................3 msk
Olivolja......................................................3 tsk
Farin eller Muscovadosocker....................1 msk
Blötlagda grillspett..............................................
Så här gör du
Blanda vinäger, 2 tsk olja samt socker till marinaden. Skär kycklingfiléerna i strimlor, fyra bitar på längden. Lägg den i en skål, häll över marinaden och låt dra i kylen 30 min. Trä sedan upp kycklingen på spett, krydda med salt och peppar. Koka pastan enligt förpackningen och låt den svalna. Kärna ur och skiva chilin tunt. Fräs vitlök och chili långsamt i 1 tsk olja, späd med grädde och fond. Vänd i pasta och rucola, smaka av med salt och svartpeppar. Grilla spetten några min på varje sida. Lägg upp på fat och servera med pastan.
Tips: Om man vill ha ett milt tillbehör till spetten så byt ut chilin mot soltorkade tomater och basilika!
4 portioner
Ca 45 minuter
9 pro points per portion!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar