tisdag 8 november 2011

Crazy stupid love


Cal (Steven Carell) och Emliy (Julianne Moore) har varit tillsammans sedan högstadiet och har på vägen tappat bort sig själva. De har fastnat i rutiner och i det invanda och har inte längre någon gnistra mellan dom. Emliy väljer att ta ut skilsmässa och kvar står Cal övergiven. Han hamnar på en bar där han i alldeles för stor kavaj och med noll självförtroende träffar Jacob (Ryan Gosling) som vill hjälpa Cal finna sin inre manlighet igen. Med lite nya kläder, ny frisyr och en ny inre glöd ska de få Emily att ångra sitt beslut om skilsmässa.

Betyg 3/5

Så jag är väldigt svag för "gör om mig" filmer. På något sätt är det väldigt befriande och skönt att se en huvudperson bli omgjord under några minuters filmmontage, eller ännu bättre, under en hel film! Så från början har egentligen denna film allting jag kan önska mig. Sen på toppen av detta är huvudpersonen den underbart klassiskt roliga Steve Carell som klockrent framför denna rollfiguren. Hans medspelare är Ryan Gosling som utan att försöka svepa in det i vackra ord är ----skitsnygg----. Så ja, redan här har filmen allt.

Det som drar ner betyget är att filmen är alldeles för lång och egentligen hamnar helt på fel spår. Dessa filmer är inte de man förväntar sig ha en Twist. Det är dessa filmer man slänger på när man inte orkar med twister, när man helt enkelt vill ha en enkel skön story som man bara kan krypa upp i soffan och mysa med. Så ja. Mycket bra film fast med för mycket handling.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar