söndag 2 oktober 2011

Jävla rasist

Så idag blev jag riktigt förbannad på jobbet, det är inte ofta vill jag tillägga. Det har nog faktiskt aldrig hänt men denna gången röt jag ifrån direkt! Det hela handlade om bananer, vilket är rätt löjligt till att börja med. Det var en familj som köpte ungefär 13 kg bananer. Man får bara köpa 3 kilo per hushåll just nu, det är någonting vi måste hålla koll på så folk inte köper mer. Så att alla ska få ta del av erbjudandet helt enkelt.

Jag fick alltså börja plocka bort bananer från detta par som köpte 13 kg, mannen i familjen lyckades flytta bak en påse bananer och lägga en "nästa kund" stav emellan. Kvinnan i familjen smugglar en hundralapp till mannen som jag tydligt ser, och barnet som är med dom och handlar har kallat dom för mamma och pappa under hela stunden. När han kom fram för att betala förklarade jag att jag inte kan sälja bananerna till honom eftersom det är samma hushåll, det spelar ingen roll om dom handlar med en "nästa kund"-stav emellan.

-"nej nej, jag är grannen" säger mannen, som innan denna incident var supertrevlig och glad.
-"Jag är ledsen" sa jag "det är dom reglerna vi har, ni handlar tillsammans, så därför ses ni som samma hushåll"
-"Du är en rasist" skrek mannen till mig "du är en jävla rasist"
-"Jag är väl ingen rasist för att jag inte kan sälja bananer till dig?" säger jag, väldigt förvånad!
-"jävla rasist" säger han bara, och går därifrån.

FY F**! säger jag vad irriterad jag blir. Hur kan han ens få denna incident till att handla om raser? Varför tror han att det har med hans hudfärg att göra? Hur kommer det ens in i sammanhanget? Jag förstår inte. Och det är det som gör mig så frustrerad och arg. Som tur var så skrattade kunderna som stod bakom, för de tyckte också hela situationen var så fruktansvärt löjlig, när dom kom fram sa dom "Vi skulle vilja få lite bananer tack" och så blinkade dom till mig. Och det var tur det, för jag var så arg så jag kokade, och jag behövde verkligen lite pick me up.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar