tisdag 30 november 2010

Min bästa vän

♥ Dag 7 – Min bästa vän

Min bästa vän är Rose-Marie.
Det är svårt att förklara så här vem Rose-Marie är. Det kan ändå aldrig komma fram tillräckligt bra när man skriver så här. Det enda jag kan säga är att det enda jag vill göra när jag är med henne är ingenting. Och det är inte många personer man vill göra ingenting med. Förstår ni vad jag menar? När man bara är, umgås, trivs, utan att göra nått! Jag och Rosmari kan sitta tysta bredvid varandra i en halvtimme, stirra in i väggen, men ändå har vi roligt och ändå pågår det på något skumt sätt väldigt häftiga och roliga konversationer i våra huvud, utan att vi pratar om det. Vi förstår varandra på en helt annan nivå än vad jag någonsin gjort med någon annan och hon är den enda vän jag fortfarande har ständig kontakt med sedan min uppväxt i Skövde.

Jag och Rose-Marie kan prata med varandra 10 gånger per dag, sedan kan det dröja 10 dagar innan vi pratar. Det har nog till och med dröjt 10 veckor innan vi pratat, men det spelar ingen roll. Vi har bråkat som ett gift par bråkar, och vi är så fruktansvärt olika. Det finns nog ingenting hos mig och rosmari som stämmer egentligen. Som två motpoler som helt enkelt dras till varandra. Jag och Rosemarie hade lätt varit tillsammans om vi hade varit motsatta kön. Lät det konstigt? haha. Men jag tror det är så. Rosmari är precis som Magnus och jag är precis som hennes sambo Mårten.

Rose-Marie är en pedantisk, klinisk, noggrann husmor som inte kan sova om det finns någonting odiskat i hennes lägenhet. Hon dammsuger 3 gånger per dag, och byter strumpor så fort hon har varit utanför lägenheten. Rose-Maries favoritmåltid är leverbiffar och kokt potatis. Hon kan prata om potatis i timmar. När rosmari tänker eller pratar om någonting som hon tycker riktigt mycket om, rinner det saliv från hennes mun. Hon har väldigt svårt att kontrollera sina drägglingar, vilket jag finner otroligt roligt. Rose-Marie vill ta reda på allt! och hon kan mycket! Är det någonting hon är osäker på så dröjer det några sekunder sen kommer wikipedia eller någon annan sida upp som direkt ska ge henne svar. Är hon inte i närheten av en dator, ser man hur det kryper i henne, hon fixar det inte! Nu har hon som tur va internet i telefonen, phew! Rosmari är besatt av att fynda! Hon kan köpa vad som helst, någonting hon aldrig kommer använda och någonting hon aldrig velat ha, bara det är ett fynd!

Rosmari har så många olika små egenheter, så jag skulle helt ärligt kunna sitta med detta inlägg i flera timmar till. Men om 2 minuter är det ett nytt dygn, och då har jag misslyckats med uppgiften!

Du är det bästa jag vet! :)


HÄR beskriver rosmari sig själv.
Beskrivningen är spot-on.


2 kommentarer:

  1. haha ja, jag gillar beskrivningar av mig själv. Jag låter som en sån himla härlig, underbar person.... hahahah

    SvaraRadera
  2. Vilken mysig blogg du har! Är så dålig på att kommentera, men ska bli bättre! ;) Kram

    SvaraRadera

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar