tisdag 28 juni 2011

Pinsamt Final

Alla kan rösta!
Du måste anmäla dig till goodiebagtävlingen för att vinna.
Men alla kan rösta!

Nu var det dags att presentera finalisterna. Tack alla andra för era bidrag!
Rösta på er favorit i kommentarerna.

1 pris: Tre valfria priser ur Goodiebagen (Läsarna väljer vinnaren)
2 pris: Två valfria priser ur Goodiebagen (Jag väljer vinnaren)
3 pris: Ett valfritt pris ur Goodiebagen (en av er som röstar)

1.

Detta var en dag nu denna sena höst/vinter. Sonen var på dagis och jag bestämde mig för att städa ur vedspisarna riktigt ordentligt. Tömma askan, rengöra glasluckorna och putsa bort massa svart. Klockan slog dagishämtning och jag bar mig iväg snabbt. Stannade som vanligt till och pratade med fröknarna en stund, hämtade upp Svante och sedan bar det iväg snabbt till macken för att hämta ett paket som kommit. I kassan stod den snygge killen. Vi hälsade och jag lämnade fram legg och postavin. Tyckte att han kollade konstigt på mig, så gjorde även dagisfröken M. Kunde inte riktigt släppa den känslan och skyndade sedan snabbt till bilen för att checka spegeln. Mycket riktigt, inte konstigt att de kollat mysko på mig. Sot-streck efter mina fingrar på ena kinden och upp till pannan. Smutsgrisen begav sig snabbt hemmåt med rött nylle!

Inskickad av- Sarina Fredriksson

2.

Året var 2006 då jag jobbade på en liten marmorfirma i Istanbul, Turkiet. Det var en varm sommardag i juli månad och jag var ensam på kontoret en lördagseftermiddag. Hade inte så mycket att göra och kände mig lite uttråkad. Hade bara ett par timmar kvar innan jag slutade så jag passade på att se en erotisk film som jag hade laddat ner på min laptop bara för att liva upp stämningen lite och vakna till. Jag var ju ensam och uttràkad och det fann ingen chans att nàgon skulle komma en lördag. Efter nàgon halvtimme behövde jag gà pà toaletten för att uträtta mina behov och fräscha till mig lite. Tänkte dà inte pà att stänga av filmen under tiden utan den fick stà pà. När jag kom ut fràn toan fick jag världens chock dà chefen och hans fru (de är runt 60-70 àrs àldern) stod vid datan och tittade lite halvparalyserade pà pà min laptop och tittade snabbt àt mitt hàll när jag kom fràn toan och fràgade vad jag höll på med. Jag var snabb i käften och förklarade att jag haft stora problem med virusattacker på min laptop och att det ständigt poppade upp en massa olämpliga filmer av denna sort. Sa att jag tagit kontakt med datakunnig som förstår sig på eländet och att problemet inom kort kommer att var löst. Jag bad om ursäkt för att detta uppstått och tro det eller ej de trodde på min historia men det var en oerhört pinsam stämning mellan oss just då och jag hade svårt att andas minns jag. De hade aldrig kommit till kontoret på lördagar frut men just idag hade de glömt något som de var tvungna att hämta. Jag pustade ut något när de gått men jag har aldrig i mitt liv varit med om något mer pinsamt och det tog ett bra tag innan min chock lade sig. Kan ju säga att jag sa upp mig en kort tid efter denna händelse.

Inskickad av- Sofie Lindholm

3.
För en herrans massa år sedan, tror att jag var runt 16-17 år, så var jag med min familj på semester på Öland. Vi brukade åka ner en gång per år till samma camping och dansa och då brukade det vara samma bekanta ansikten som dök upp samtidigt som oss, så det blev en riktig gemenskap. Förutom detta så brukade veckan vi spenderade där sammanfalla med en cirkus besök alldeles invid campingen. Jag och min syster var hästtokiga på den tiden så vi strök omkring utanför området i hopp om att kanske få rykta någon häst åtminstone. En dag så kom det en hästtränare in på campingområdet med en jättevacker stor cirkushäst (tror att det var en shirehäst till och med). Jag minns inte hur det gick till men vi blev erbjudna att provrida hästen fast man egentligen inte fick. Jag blev så ivrig och ville vara först att få rida, så jag tänkte inte alls på vad jag hade för kläder på mig. Jag satte upp och började skritta så sakteliga. Det är en härlig känsla att sitta på en så stor häst och känna att man har kontroll och samspel så jag rycktes med i stämningen. Under tiden hade en del andra campinggäster anslutit sig till oss för att se på när vi skulle rida. Egentligen fick vi inte mer än skritta men jag satte av i galopp och när jag saktade in till trav så kände jag något oundvikligt hända. Kjolen jag hade på mig gled upp mot midjan för varje travsteg hästen tog och tillslut så hade den åkt upp helt och blottade min stringbeklädda bak - allt detta inför publik. Kanske var detta till någons förtjusning - inte min i alla fall! Jag skyndade mig att sitta av hästen och snabbt dra ner kjolen igen. Campinggästerna skrattade gott och applåderade så för att få behålla någon form av självaktning så bugade jag mig djupt innan jag med blossande kinder flydde fältet. Behöver jag säga att man blev igenkänd med leenden efter denna händelse? Om jag någon gång velat sjunka genom jorden så var det vid detta tillfälle!

Inskickad av- Sanna Hammargren

4.
Jag följde med en kille hem från krogen en gång, en kille jag gärna ville imponera lite extra på. Morgonen därefter kände vi att sängen var helt dyngsur på "min" sida. Det luktade ingenting men han var tvärsäker på att jag hade kissat, och det var förmodligen vad som hade hänt med. Jag dog nästan så pinsamt. Jag lyckades på nåt sätt övertyga honom om att jag brukade gå i sömnen och hämta vatten. Vi sågs ett par gånger till efter dess så jag tar det som att han köpte min förklaring, eller åtminstone försökte göra det. Vi kommer nog inte att glömma varann i första taget iallafall :P


Inskickad av- Anya Thenander

5.

I början av sommaren 2010 hade jag precis fått jobb efter en tid som student/arbetslös vilket betydde att jag behövde gå på Socialbidrag innan jag fick min första lön. Nåväl, jag ringde dem, fick blanketter och ett hundratal kompletteringar att göra och tiden gick... inget hände... efter x antal veckor fick jag nog. Jag läste pappret jag fått med min handläggares namn och gick in på soc för att ta reda på vem detta var och vart sjutton mina pengar var.


- Jag söker Gärdin, frågade jag.
- Vad hette hon sa du?
- Gärdin, hennes efternamn vet jag inte! (Jag hade läst det på lappen men visste inte hur man uttalade det, det lät tyskt, så jag låssades som jag inte kunde det för att undvika pinsamheter)
- Okej, det måste vara en av de nya, jag känner inte igen namnet, sen försvan tjejen i receptionen och var borta i 30 (!!) minuter. Behöver jag säga att jag var lagom irriterad när hon kom tillbaka?
- Nu har jag hittat henne! Hon kan tyvärr inte träffa dig nu men du kan ta en lapp med hennes namn om du vill, så vet du de nästa gång..?
- Nej jag vet vad hon heter, röt jag och gick!
När jag kom hem pratade jag med min bästa vän om händelsen och när jag kom till namnet på min socialsekriterare började hon skratta.
- Men Annie, frågade du efter Gärdin? Du tror inte att hon hette Ingrid Gerdin då..? Och jo de gjorde hon! Där har jag engagerat hela soc att hitta denna Gärdin... och så visade de sig att hon inte alls hette Gärdin och hade ett tyskt efternamn som var Ingrid (hur fick jag för mig de..?) På blanketten stod självklart efternamnet först, det var ju inget förnamn. Efter det tänker jag ALDRIG visa mig på soc igen!

Inskickad av- Annie Ellen

Rösta i kommentarerna!!
Röstningen avslutas 5/7
kl. 20.00

31 kommentarer:

 1. Nummer två röstar jag på!

  SvaraRadera
 2. Jag röstar helt klart på tvåan!

  SvaraRadera
 3. 1 verkar ej påhittad eller långsökt! Skulle kunna hända vem som helst!

  SvaraRadera
 4. Får man rösta på sig själv??
  Isåfall röstar jag på 1an, :)

  SvaraRadera
 5. jag röstar på nr 2!

  SvaraRadera
 6. Jag röstar på nummer 3!

  //barbamama78@gmail.com

  SvaraRadera
 7. Lägger min röst på nummer 2!

  Är med i goodiebagtävlingen.

  Mail: lindahedberg@live.se

  SvaraRadera
 8. Röstar på "Sanna Hammargren".

  Kram Sanna
  mammasvardag@hotmail.com

  SvaraRadera
 9. Jag röstar på nummer 1 :)

  SvaraRadera
 10. Hahaha! Nu slipper jag känna mig ensam i att göra bort mig. Jag röstar på nr 5, och hoppas att Annie Ellen inte ska behöva soc nåt mer!

  SvaraRadera
 11. Helt klart 3:an!! Sååå rolig att jag dör ^^ Skönt att man inte är ensam med att göra pinsamma saker.

  SvaraRadera
 12. Jag röstar på nr 4:) holgersson.malin@gmail.com

  SvaraRadera
 13. nr:3
  sofie.brannlund@hotmail.com

  SvaraRadera
 14. Alltid kul att läsa om andras pinsamma situationer!!!

  Nr 2 röstar jag på!

  Susanne LG
  gotland(at)speedmail.se

  SvaraRadera
 15. jag röstar på nr 2. kram veronica

  SvaraRadera
 16. Jag röstar givetvis på bidrag nummer 3, som hästtjej kan jag verkligen leva mig in i det - fy så pinsamt, men ett kul minne ändå kan jag tänka.. Så här i efterhand alltså ;)

  /Andrea
  andrea.sandell@gmail.com

  SvaraRadera
 17. Röstar på nr 1

  SvaraRadera
 18. Jag röstar på nummer 1 :-)

  SvaraRadera
 19. Jag röstar på Sanna!! nr 3
  gillis.lundgren@tele2.se

  SvaraRadera
 20. Sannas verkar jätteskojig. Rider du fortfarande???
  Det är alltså bidrag nummer 3
  ibbans@hotmail.com

  SvaraRadera
 21. Jag röstar självklart på nummer 3! :D


  //Malin malinbkarlsson@hotmail.com

  SvaraRadera
 22. Jag röstar på nummer 3, Sanna Hammargren! :)

  SvaraRadera
 23. Jag röstar på nummer tre!

  SvaraRadera
 24. Jag tycker 4-an behöver min röst, för att erkänna en sådan sak inför oss alla bloggare e stark, jag hade inte vågat!!!

  Kramis ifrån

  pockethexan@live.se

  SvaraRadera
 25. Jag röstar på 1:-)

  SvaraRadera

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar