tisdag 24 maj 2011

Förbättring

Tänk vad snabbt det går att förbättra sig på löpning. Detta är ju hur roligt som helst! Jag har alltid bara fnyst åt alla som säger att det är roligt att jogga. Det finns ingenting "roligt" med att jogga har jag tänkt. Det måste ju vara den tråkigaste aktiviteten någonsin. Och då säger alla hela tiden "det tyckte jag också, innan jag kom över gränsen" pffft har jag tänkt då. Vilken jävla gräns. Min gräns går vid första steget.

Men nu är jag också en av dom där. Dom som tycker det är "roligt" att jogga. Det är bara för att man ser resultat snabbare än någonting annat. Resultat är skoj. Siffror, jämförelse, tider, sträckor, det är roligt! Sen att det kanske inte är jätteroligt när man väl springer. Fast nu måste jag ju erkänna att jag till och med tycker det är roligt. För jag vet att jag kan! Jag har aldrig känt så innan. Jag har alltid sprungit tills jag ger upp. Nu vet jag att jag inte behöver ge upp. Jag vet att tillslut kommer jag in i den där känslan då jag kan fortsätta. Jag vet att jag fixar 2.5 km "utan problem" hur trött jag än blir vid 1 km så är det bara att fortsätta, för jag vet att det släpper. Det är en otroligt skön känsla! Jag är såld.

Och när jag pratar om snabba resultat. Titta på min förbättring sedan första väldigt väldigt långsamma rundan. Nu skrattar ni väl åt mitt första resultat. Men det var min första joggingtur efter graviditeten och med foglossning och alla andra problem med ryggen tog jag det väääldigt lugnt som ni ser.

Första löprundan
Efter denna löprunda blev jag sjuk i några veckor. Både jag och Wille tyvärr. Det brukar bli så när jag sätter igång och tränar igen. Kroppen är aldrig redo och då får man ta smällen. Då brukar jag hamna ur fas och ge upp lite igen. Men det kunde jag inte denna gången. Jag hade ju vår-ruset att träna inför. Så jag fortsatte sakta. Visserligen inte så ofta men ändå. Löprundan här nedanför är nr 6. Alltså på 6 gånger har jag förbättrat mitt resultat med 12 minuter! Fortfarande springer jag väl inte så snabbt direkt. Men det är så motiverande att gå ut varje runda när man vet att denna gången ska jag försöka ha lite snabbare tid än förra gången.

Jag älskar att använda Runkeeper! Efter 5 minuter säger en röst exakt hur långt man sprungit, hur länge man sprungit och hur snabbt man springer. Det gör att jag blir motiverad att öka farten lite. Därför lyckas jag varje runda att slå mitt tidigare resultat. När man slår sitt tidigare resultat så är det en röst som gratulerar dig att du varit duktig och slått ditt rekord. Bara det gör ju att man ökar tempot lite :)

2 kommentarer:

  1. Kul att du är med och tävlar om en valfri damklocka hos runns.se! :)

    SvaraRadera
  2. Haha det hade jag glömt bort :p. Har minne som en dement 90-åring nu för tiden :p. Vad duktig du är med joggningen! :)

    SvaraRadera

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar