söndag 10 oktober 2010

Gulsotskontroll

Hej Hej.
Natten har fungerat utmärkt, lillskiten har sovit i princip hela natten genom, 1 gång väckte han mig och var hungrig under natten, vilket jag tycker är förvånansvärt lite? Antar att han fick i sig tillräckligt med mat på kvällen. Nackdelen av att han inte åt mer än så var att mina tuttar strejkade när han väl ville ha mat på morgonen. Mjölken har nämligen runnit till ordentligt och jag ser nu ut som typ en uppblåsbar barbara och tuttarna är stenhårda. Omöjligt att klämma ut en droppe utan att massera dom i typ 30 minuter först, vilket vi märkte. Då ändrade sig den stillsamma natten till en hektisk morgon med gallskrik och tårar. Stackars wille försökte hur länge som helst, sög och sög och sög men ingenting kom och stackars mig, mina tuttar var sprängfyllda och längtade efter att bli tömda, men så satt det bara fast. Hur gör man med detta? Några knep?

Nu ska vi i alla fall till BB för gulsotskontroll. Jag har blodgrupp 0. Det betyder att Wille har större risk för att få gulsot. Men han verkar inte vara något gul tycker jag, så förhoppningsvis slipper han bli sjuk. Vill verkligen inte bli inlagd. Jag vill vara hemma i vår lägenhet och bara familjemysa!

Hörs senare!

5 kommentarer:

  1. Lägg något varmt på brösten typ riskudde eller nått det har funkat för mig och då har då har det släppt eller ett annat tips att du kör med bröstpump lite först sen när du märker att det rinner på bra så är det bara att låta honom suga.. :)Har haft dom där problemet med både Emilia & Olivia så det är nog ganska vanligt. Akta dig för mjölkstockning det är inte kul..

    SvaraRadera
  2. duscha i varmt vatten :) det bara sprutar ut! hahaha

    SvaraRadera
  3. Var med och tävla om en bebisbok i min blogg:

    http://svenskk.se/2010/10/08/tavling-i-samarbete-med-bebisboken/

    SvaraRadera
  4. Du kan prova att pumpa om det går med...bröstpump som finns att köpa på apoteket...en sån där som man handpumpar med inte elektrisk....det gjorde jag i början.....då lättar det på trycket...och det går då lättare för honom att suga....

    SvaraRadera
  5. Det går till sig efter ett tag, när ni kommer in i ammningsrutinerna och det flyter på. Du kan prova olika amningsställningar, sittande med amningskudde, men sen också min favorit liggandes....då är ni båda avslappnade...men risken är då att man somnar, men det är bara mysigt att somna med sitt barn brevid sig. När Leah var bebis..så tog det en vecka innan hon tog bröstet...och då rekomenderade bvc-sköterskan att jag skulle prova att amma liggandes eller sittandes utan kläder och att hon skulle få känna hudkontakten att det skulle hjälpa....det hjälpte. Sen av någon konstigt anledning har båda mina tjejer bara tagit 1 bröst....det vänstra..och bara det. Ammade Leah 18 på ett bröst...ha ha ha...lite ojämn känner man sig...hoppas dessa tips hjälper gumman...annars kan du ringa mig...Puss och kram

    SvaraRadera

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar