lördag 5 februari 2011

Det gick la sådär

Jag vet att man inte kan hoppas på en förändring av Willes nattsömn direkt efter bara en dag. Man måste väl få in rutinerna bättre under dagarna för att nätterna sedan ska följa. Men eftersom gårdagen gick så utomordentligt bra så hade jag ändå ett litet hopp om att natten skulle bli någorlunda bra. Det gick la sådär kan man tycka. Prick klockan 20 som var bestämt fick Wille på sig sin pyjamas, sina droppar och fick sedan sista flaskan med mjölk. 150 ml åt han. Det är mycket för att vara honom. Han brukar ligga på max 120 per mål. Nu jädrar sover han länge tänkte jag. Perfekta rutiner under dagen, och nu ett stort mål mat. 

Kl 00 hade vi bestämt för nästa matning, och i mina fantasier så såg jag att Wille nöjt skulle sova tills dess. Så blev det inte. Wille vaknade flera gånger till och med. Han hade nog vaknat minst 6 gånger innan kl 00. Alla gånger gick det bra att ge honom nappen, vända honom, och låta honom somna om. Men det bådade ändå inte gott inför natten.

Natten blev ett rent helvete. Sämsta natten hittills. Så här så den ut ungefär.  Några gånger har jag inte ens antecknat för jag var så trött, så han vaknade flera gånger än detta!

Åt 150 ml kl 00
vaknade 01.15.
              01.45
              02.30
              03.00
              03.20
              03.40
Åt 150 ml kl 04
Vaknade 04.20
               05.00
               05.20
Jag gav upp och tog upp honom
Lade honom bredvid mig i sängen och försökte trösta. 
Han somnade 05.45
Vaknade 06.20 och somnade inte om igen.

Som jag sa innan. Jag vet att det inte blir en stor förändring direkt. Men hur kommer det sig att förändringen blev sämre? Jag hade förstått om det inte hade blivit någon förändring alls! Det hade jag kunnat acceptera. Men att han vaknar oftare? Inatt ska vi göra så att Magnus försöker ta honom. Så jag kan försöka få lite sömn. För jag blir tokig!

6 kommentarer:

  1. Va duktiga ni är som kämpar på. Ni kommer att tacka er själva med tiden. Måste ni väcka honom vid 00 för att ge mat? Kanske bättre att låta honom vakna av sig själv? Är han mätt efter 150ml? Annars ge honom så mycket han vill. Kolla med BVC när ni kan ge välling, mättar mycket mer än ersättning.
    Lycka till! Ni är duktiga!

    //onkel

    SvaraRadera
  2. Vi behöver inte väcka honom 00. Han sover max 1 timme i sträck från kl 20. Men efter 22 så vaknar han typ var 30 minut. Så han vaknade precis vid 00 när jag skulle mata honom.

    Han äter nästan aldrig 150 ml, försöker vi få i honom mer börjar han bara gråta och protestera. Men vi ska börja med ny flaska, tror han blir trött på att suga på den han har, det kommer inte så mycket.

    Vi har ju börjat med mat nu iaf! Hoppas det mättar bättre när han börjar få större portioner.

    Tack!!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Hoppas det ordnar sig till det bättre snart..! Vet verklign hur det känns, men sjukt nog så blir det plötsligt bättre en vacker dag - och sen minns man knappt den där jobbiga perioden.

    (Fortfarande vaknar dock Elliot flera gånger per natt, men det är inte alls samma sak och inget jag direkt lider av.. :P)
    Kram

    SvaraRadera
  4. Hur länge skriker han om ni ignorerar honom? Tänkte, han kanske har fattat att ni kommer om han skriker på nätterna, så att han får uppmärksamhet? Eller, ja, jag vet inte.. Men om han bara skriker en stund varje gång han vaknar och somnar om själv kan ni ju försöka ignorera det..

    Ja, men det är ju bara ett förslag. Kanske borde låta honom sova lite mindre på dagarna då, så att han är riktigt trött på kvällen? kanske inte hjälper, men också ett förslag.

    lycka till i fortsättningen, detta klarar ni ska du se, håll ihop! :)

    SvaraRadera
  5. Cissi: Vi har aldrig kollat hur länge han skriker av sig själv. Tillslut skriker han så mycket så han börjar hosta och får svårt att andas, då kan jag inte hålla mig längre!

    Att låta honom sova mindre på dagen är ju ett förslag, men då skriker han ju lika mycket på dagen, han är ju sån så han gråter så fort han blir det minsta trött och sån har han alltid varit.

    Nu har det funkat bra på dagarna med bestämda sovtider, så att vi hinner lägga honom innan han blir trött. Det har dragit ner på gnället ordentligt!

    Hoppas bara nätterna blir likadana när han får in rutinerna. Just nu märker han nog ingen skillnad på natt och dag eftersom rutinerna har varit densamma. Nu försöker vi skilja mer på natten och dagen.

    SvaraRadera
  6. Oj, ja men då är det ju absolut inte bra att låta honom skrika heller.

    Det var bara några förslag, men ni vet ju bäst i hur han fungerar i olika situationer och så. Jag hoppas att det blir bättre med hans sömn snarast, både för er skull och för hans skull.

    SvaraRadera

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar