torsdag 3 februari 2011

Nu är jag så jävla arg!

Nu är jag både arg och ledsen! 

Som många av er kanske vet så lider jag av tandläkarskräck. Det visade sig väldigt tydligt när jag råkade bryta ihop hos tandläkaren sist jag var där, fick panikattack helt enkelt. Började gråta,  må illa, få svårt att andas och jag fixade det helt enkelt inte. (Jag har varit med om väldigt traumatiska saker när jag var yngre hos en väldigt sadistisk tandläkare) Dom fick ta upp stolen igen utan att hon ens kollat på tänderna. Hon sa sedan att hon skulle ringa mig veckan efter när hon kollat upp lite andra alternativ. Jag skulle nämligen få gå till en annan tandläkarmottagning som specialiserar sig på tandläkarskräck så dom har en psykolog som hjälper till. Hon skulle ringa mig, men idag fick jag istället detta brev.
 Detta gör mig både ledsen och förbannad! 
För det första så har hon inte alls ringt mig! För det andra så i stället för att få hjälp med mitt problem, att gå till grunden med min rädsla, så jag ska slippa må så här dåligt! Så vill dom nu att jag ska betala 1000 kronor extra för att ta ett sederande medel som dessutom gör att jag inte kan amma på 24 timmar??

Vill jag inte detta kan jag istället ta lustgas, men då måste jag gå på ett extra möte som kostar 500 kronor, och sen dessutom 1000 kr extra för varje behandlingstillfälle. 

Någon som har hört talas om att man kanske inte har så mycket pengar när man precis blivit förälder? Att föräldrapenning gör att man lever knapert som det är. Dessutom kommer min behandling kosta 3000 kronor som den är. Så jag ska då alltså betala sammanlagt 5500 kronor eftersom det blir lustgas under 2 tillfällen? Det är fan en hel månads föräldrapenning! Hur ska vi klara oss då? 

Och vad är anledningen för detta?
Jo för att jag inte är tillräckligt extremt tandvårdsrädd. 

Hur är man då när man är extremt tandvårdsrädd?
Skulle jag beskriva någon som är extremt rädd för någonting skulle jag nog beskriva det "Personen mår dåligt, får panikkänsla, svårt att andas, mår illa, ser svart, ångest" etc. Nej men. Det där låter ju precis som mig när jag är hos tandläkaren?! Det låter ju bestämt som om jag är extremt rädd för tandläkare. Märkligt!! 

Helvete!


8 kommentarer:

  1. Ja, här var inte medkänslan på topp hos tandläkarna precis. Usch! Tycker att man borde visa större förståelse för någons rädsla.
    Sedan är det ju ingen vidare långsiktig lösning.
    Tycker överhuvudtaget att det är skandal att det ska vara så dyrt att gå till tandläkaren jämför med till doktorn.
    Jag morrar lite åt dem för dig! Grrrr!!!

    SvaraRadera
  2. Jag är precis som dig . Jag har testat det mesta för min tandläkarskräck och det som har funkat bäst för mig är stesolid. Jag blir helt avslappnad och som "borta" och sen har jag musik i öronen. Kanske det skulle vara ett alternativ för dig.

    Tyvärr är det många som inte tar detta på allvar . Jag har iaf fått en tandläkare som är speciellaist på tandskräck och han är superbra .

    Hoppas att det fixar sig för dig:)

    SvaraRadera
  3. Det är tyvärr alltid samma sak med sjukvården - oavsett om de gäller tänder eller psyke - mediciner hellre än riktig vård!

    SvaraRadera
  4. http://www.forsakringskassan.se/privatpers/tandvard/vad_kostar_tandvarden/hogkostnadsskydd_for_tandvard

    SvaraRadera
  5. Åh vännen :/ Men stå på dig! De har rätt att ge dig hjälp. Du är inte ensam om detta. Är de jätte viktigt med tandläkaren? OM det bara är en rutinkoll kan du ju skippa de annars :P Men jag förstår dig. Har du ingen som kan följa med dig? Din kille?

    SvaraRadera
  6. Men fy fan vad jävligt. Jag hade bett dom köra upp tandläkarborren någonstans.

    SvaraRadera
  7. Byt klinik !!!! Nån stans måste de ju hjälpa dej. Vanliga folktandvården är inte billigare än andra ställen så kolla upp. Vet att nån kompis till mej fick tag på en jättebra tandläkare som tog henne på allvar och hon klarade av att genomföra ett besök till sist, om jag bara kunde minnas vem det var.... Minne guldfisk, ja du vet ju hur de är :-)

    SvaraRadera
  8. Tack för era stöttande kommentarer!!
    Kram

    SvaraRadera

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar