fredag 11 februari 2011

Vi ska resa! :)

(svara gärna på mina frågor längst ner också!)
Jag och Magnus har bokat en resa. 
Det ska bli så skönt att komma bort, bara jag, Magnus och vår Wille. Helt underbart! Det var väldigt längesedan jag var ute och reste sist, så det ska bli roligt att göra det igen. Vi vill komma utomlands mest för att komma bort bara vi, ta det lugnt, slappna av, äta gott, ingen stress. Vi vill inte upptäcka världen, vi vill inte se nya platser, vi vill bara sola och bada och ha det gött. Vi kan upptäcka världen när Wille blir lite äldre och kan vara med och upptäcka. Vi har valt att åka till Side i Turkiet.

Hotellet 5 stjärnor

Femstjärnigt, stort, lyxigt och familjärt hotell i lugna omgivningar, ca 19 km från Side och ca 14 km från Manavgat. Hotellet består av flera byggnader och bungalows. Trevliga och fina dubbel- och dubblettrum med luftkonditionering och balkong mot omgivningarna. Vissa rum har heltäckningsmatta och vissa rum har dubbelsäng, queen size. Extrabädd i bäddsoffa. Minibar. Tv. Hårtork. Bad/dusch och wc. Härlig trädgård och ett stort, fint poolområde med flera pooler, vattenrutschkanor, solstolar och poolbar. Restaurang och bar. Gym, Spa, Sportaktiviteter som tennis, bordtennis, basket, fotboll, dart, biljard, boccha, strandvolley och minigolf


 Det bästa av allt är att vi har all-inclusive. 
Det betyder att vi inte behöver lämna hotellet om vi inte vill. Så skönt nu när vi inte alls vet hur det kommer vara att resa med barn, eller att ens resa tillsammans. Om någonting skulle krångla så är det bara att gå ner till någon av restaurangerna som finns på området och äta. Det räcker för oss första gången. När Wille blir lite äldre, då ska vi backpacka och resa jorden runt! :)

All inclusive
*Frukost-, lunch- och middagsbuffé med måltidsdrycker (lokalt vin, öl, läsk eller mineralvatten).
*Hotellet har två à la carte restauranger
*Fria drycker (mineralvatten och läsk) och lokala alkoholdrycker i baren.
*Sportaktiviteter som tennis, bordtennis, basket, fotboll, dart, biljard, boccha, strandvolley och minigolf.
*Fitnesscenter.
*Hammam, bastu & jacuzzi.
*Glass, kaffe och kaka på eftermiddagen. 


Frågor!
*Hur gjorde ni med blöjor? Tog ni med blöjor, eller köpte ni där?
*Ni som inte ammade, hur gjorde ni med mat?
*Vad använde ni för vagn/sulky?
*Hur gjorde ni med sängplats?

Har ni några andra tips på vad man borde tänka på när man reser med småbarn?
&
Ni som varit i Side innan. Har ni några tips på sevärdheter eller platser som ni tycker vi borde besöka?

9 kommentarer:

  1. Å gu va skönt för er!!! Har varit på All inclusive i Side 2 ggr men knappt gått utanför hotellet :-) Ofta verkar det som om de bygger hotell palatsen på ödemarker. Fräscht och lätt att ta sig fram e det iaf. Sist jag var iväg umgicks vi med en mamma å grabb i rullstol å det var nemaz problemaz att ta sig fram vare sig i minibuss eller på hotellet. Hamam måste du göra, gärna första dagen då fäster brännan bättre :-) Känns som om man ligger i en biltvätt å får sig en luddrig omgång, LOVELY!!När åker ni???

    SvaraRadera
  2. Vi åker i September så det är ju en bit kvar. Då har man verkligen någonting att se fram emot :) Jag ska göra Hamamen första dagen som du säger, tack för tipset!! :) Åh vad jag längtar! Ja det är ju rätt så långt till centrum, så man åker väl bara dit någon gång kanske. Vi får se:) Förmodligen lämnar vi inte hotellet. Det behövs ju inte när det är ett så stort hotell med så mycket aktiviteter!

    SvaraRadera
  3. Vad kostade resan för er båda?:)

    SvaraRadera
  4. när jag var i side så var det inte ens en turisthåla. det fanns typ 2 hotell som låg bland där befolkningen bodde.. men detta varju också 10 år sedan.
    antar att det hänt en del sen dess.

    jag har läst ett tips på en annan blogg som rekomenderade att man tog med modersmjölks ersättning ifall att du skulle bli dålig. Fast det hoppas jag ju självklart att du inte blir.

    SvaraRadera
  5. Detta kommer jag följa - vi ska också resa, till Rhodos i slutet av maj, vår lille pojk kommer vara 7 månader då och vi har köpt till ett Bambinopaket där det ingår matstol, vagn ch barnsäng, så vi kommer alltså ha sulky på plats och han får sova i spjälsäng, eller hos oss i dubbelsängen om han vägrar den. Jag funderar också på det här med blöjor, men med dotterns extra 30 kg bagage kan vi nog ta med oss hemifrån men ska researcha lite vad som kan köpas på plats. Mat tar vi med oss hemifrån, ersättning, välling i pulverform och så burkar, och så köper vi vatten på dunk på plats som kan kokas. Vattenkokare finns i lägenheterna, annars hade vi haft en resevariant man kan ha med sig. Så långt har vi tänkt, sedan får vi väl se :) Tror det går bra, det är Vings egen anläggning och den ska vara mycket barnvänlig :)

    SvaraRadera
  6. Ja det var ju inte den billigaste resan jag bokat, men jag tycker ändå att det var rimligt för 5-stjärnig all-inclusive :)

    SvaraRadera
  7. Men vad blev de då? Haha ja vill oxå resa till nåt typ all inclusive:)

    SvaraRadera
  8. Just de, tips på vagn. En ihopfällbar enkel sulky med liggläge på brukar alla rekommendera till barn vid resor. Sommaren 09 åkte jag med min syster å barn till Cypern då hade vi med blöjor, välling å en sulky. Barnen var 4 och 1, vissa kvällar när vi åt middag å gick på karaokebar fick bägge plats å sova i den :-)

    SvaraRadera
  9. Vi skall också åka till Side i september (4/9) men vi bor på Sungarden Side Resort (4 stjärnigt) som ligger i Side. Vi har varit i Side 4ggr förut och älskar det stället. Nu är det ju en bit utanför Side för er men jag tycker att det som är mysigt med Side är att gå strandpromenaden in mot Antika Side. På kvällarna tänder de strålkastare mot den stora teatern (typ Coloseumbyggnad) sen brukar man gå ut till Apollotemplet och bara se ut över havet. Nu vet jag inte vilket bolag ni åker med (vi åker med Ving) men vi har tidigare åkt på jeepsafari (kul men går inte med småbarn) och en liten båtresa på Manavgatfloden, då kan man se sköldpaddor och sen så får man lunch på båten och en heldag på en strand där man har det varma havet på ena sidan stranden och den kalla floden på den andra. Man springer lätt emellan och badar (är kanske en strandremsa på 50-100m).

    SvaraRadera

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar