söndag 20 februari 2011

Suck!

Det gick inte bra att koka Willes plastleksaker. 
Vad dum jag är. Men eftersom man kokar flaskorna, och napparna, tänkte jag att det även gick att koka leksakerna. Jag hade fel. Alla leksaker gick sönder :( Ena bitringen med olika frukter på krypte, och frukterna blev stenhårda. Tugghanden, med kylande vätska i, smälte totalt och ser inte direkt ut som en hand längre, och den underbara giraffen som Wille ÄLSKAR den låter ingenting längre, tyvärr. Han fick bara leka med den en kort kort stund innan jag såg till att koka den, för att förstöra det roligaste med den. Nu tycker han inte om den längre. Typiskt. 

Jag trodde man kunde koka allt, jag trodde det var så man gjorde för att få allt riktigt rent. Men tydligen inte. Suck.



7 kommentarer:

  1. Oups! Fick du rent flaskorna iaf?!
    Men bra att du skrev detta för jag blev lite inspirerade av ditt inlägg och hade tänkt utsätta en del av sonens leksaker för samma sak i morgon... Struntar i det nu tror jag :-)

    SvaraRadera
  2. Åh nej - det här hade jag inte läst innan jag skrev det andra. Jag kokar nappar, flaskor och någon bitring, det har gått bra. Jag ska akta mig för att koka sophie giraff då... Bra att du skriver om det, slipper andra göra om samma misstag.. för det skulle jag nog kunnat gjort jag med.

    SvaraRadera
  3. Nej vad tråkigt..Du får slänga in leksaker i frysen ett dygn nästa gång så slipper du chansa..

    SvaraRadera
  4. Så om man vill att den ska sluta pipa så kokar man den, check. Blir den förstörd i övrigt också eller är det bara pipet som försvinner?

    SvaraRadera
  5. Haha. Ja men eller hur. Då vet vi det :) Nej den var perfekt skick i övrigt. Bara ljudet som försvann.

    SvaraRadera
  6. Va roligt att du är med!
    Håller tummarna!

    SvaraRadera
  7. När det gäller kokningen, så räcker det med att bara ha dem i en kort sekund, alltså ta en leksaken med en tång, doppa och sedan direkt ned i kallt vatten. Bakterierna dör och sköljs av, och plasten hinner inte smälta.

    Sedan finns det annars "handsprit" som är bakteriedödande som är "hälsosam" eller vad man ska säga, alltså sådant man kan använda på leksaker för barn t.ex. Det gör inget om de stoppar leksaken i munnen, för det är inte farligt alls. Finns sådana till sexleksaker också, som dessutom doftar vanilj, som inte är ett dugg skadliga någonstans :)

    SvaraRadera

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar