fredag 4 februari 2011

Nu är det vi som bestämmer!

Godmorgon (eftermiddag) alla!
Jag skriver med lite extra hopp i rösten. Eller ja. Natten har varit hemsk, så det är inte därför jag har ny energi. Det är för att jag och Magnus har planerat ihop en strategi nu, med Wille, och jag tror att det kommer funka! Nu är vi fast beslutna, vi kommer vara stenhårda och vi är två om det.

Nu är det vi som tar över makten här hemma. Nu är jag det jag och Magnus som bestämmer! Innan har Wille helt enkelt styrt oss precis hur han velat, och nu har han blivit en liten bortskämd bebis :) Han har fått äta när han vill, sova när han vill, osv. Men hur ska en liten 4 månaders bebis kunna bestämma vad och när han ska äta och sova, när han inte ens kan skilja på kroppens signaler och när han inte ens förstår vad det är han vill.

Vi har bestämt fasta tider då han ska äta och sova. Vi går upp klockan 8. Sen äta kl 10. sen sova max till 12. Äta klockan 13, sova  max till 15, Äta kl 17, sova  max till 18.30, sen är det pyjamas och mat kl 20 och somna vid 20.30. Tycker ni detta låter rimligt? Ni som har fasta punkter. Hur ser ert "schema" ut? 

Det kommer bli svårt i början, att vänja honom. Han kanske inte vill äta, eller sova just då. Men då är det bara att stå i. Försöka tills att han äter helt enkelt och försöka tills han sover. När han väl kommer in i rutinerna med sina fasta punkter på dagen, då kan vi även börja med natten.

Det kommer ta tid, men det är det nog värt i slutändan. Jag hoppas detta kommer funka. Det är väl så här många andra gör antar jag? Vi är bara lite sena att hoppa på tåget :)

4 kommentarer:

  1. vännen tror du inte han är hungrig direkt han vaknar...vore jag du skulle jag ha rutiner på maten men kanske att han åt var tredje timma exempelvis..alla dagar kommer inte se likadana ut ibland vill även du sova ut o kanske han...håll tre timmar emellan och få in en rutin att efter mat är det lek bus och så sen blir det gnälligt kanske då ex trött sen sova sen e det mat.... lite för eran skull oxå så behöver inte allt va planerat... bara ett tips men det funkar för oss kanske inte för er kram

    SvaraRadera
  2. Vi brukar gå upp mellan 7-8 beroende på när han äter första gången, Sista nätterna har han ätit vid 7 så du går vi upp.
    Då går vi direkt in i badrummet o tar av blöjan och gör alla morgonbestyr och han får vanliga kläder så han fattar att det är ny dag!
    Han brukar äta strax innan lunch och slumra till en stund efter det.
    När han vaknar får han riktig mat och sen är det bus eller promenad, eller aktivitet.
    det märks att han inte har samma behov av sömn längre för han brukar oftast bara sov en stund på fm och en på em.
    Han brukar äta ersättning 1 ggr till framåt em nån gång innan han somnar en stund.
    Sover han bara 2 ggr per dag så sover han kanske 1-2 tim per gång.
    Runt 7 tiden så får han gröt och sen är det pyjamas på.
    Strax efter det brukar han vilja ha ersättning igen och sen mellan 20-21 lägger vi honom i sin säng(så fort han gnuggar ögonen lägger vi honom)

    Så här ser det oftast ut hos oss!
    Hoppas eran teknik fungerar men jag tror det kommer bli svårt i början o få han o göra saker som han kanske inte vill just då, men han lär sig tillslut!
    Kram Annika och William

    SvaraRadera
  3. hej, vilken mysig blogg. hit kommer vi igen. Vi har nyss börjat med rutiner och vi går upp 8. då får hon en flaska ersättning sedan brukar hon somna om till tio. då får hon gröt. sedan är hon vaken och vi brukar gå ut och gå. klockan tolv äter hon mat och sedan sover hon. vid två får hon fruktmos och sedan vid fyra får hon en flaska ersättning. hon brukar sova igen. vid sex äter hon gröt och sedan leker vi fram till sju. då badar hon och sedan får hon sista flaskan. vid halv åtta, åtta somnar hon för natten. vi lägger alltid ner henne i hennes säng och drar upp speldosan, går ut och säger såklart godnatt. lycka till med de nya rutinerna. mvh stina och elise

    SvaraRadera
  4. Vi har inte några direkta rutiner. mest måltiderna, men de varierar med en timme hit o dit ibland.
    Våran Wille vaknar runt 07.30. Vi äter gröt runt 08.00, sen busar vi till typ 09.00 (om vi är hemma, så brukar han börja gnugga sig i ögonen vid den tiden, så då lägger jag honom, så han får vila en stund.) Vid 10-11 brukar vi äta mellis. Sen är det bus till typ 12.30, då sambon kommer hem på sin lunch o maten ska stå på bordet :) Så då är de lunch för hela familjen. Sen brukar han vilja vila runt 14.00 igen. Vid 16-17 så äter vi middag. Och vid 19.00 äter han gröt innan läggdags.

    Detta gäller när vi är hemma, men vissa dagar kanske han bara vill sova en gång. Och så länge han är pigg o glad, så är det okej för oss. :)

    när vi är iväg rubbas ju allt detta, men de är inte så mkt att göra åt. Ofta är vagnen med, eller att man är hos nån som har en spjälsäng att låna ut. ;)

    Lycka till och hoppas ni får in rutiner ni trivs med. :)

    SvaraRadera

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar