tisdag 15 februari 2011

Mitt hemma pass

Jag tar hjälp av www.dintraning.se för att träna hemma när jag inte kommer i väg till gymmet. Det finns ett speciellt träningsprogram för mammor och gravida. Man kan även göra sina egna träningspass självklart. Men jag tycker det är skönt när det redan är färdigt. Bara följa instruktionerna och göra som det står helt enkelt :) Men tycker ni det är kul att skapa själv, och välja muskler, och övningar och liknande kan ni ju självklart göra det. Bli medlem gratis på Din träning och skapa dina egna pass.

Detta pass brukar jag köra hemma!
Till vänster ser ni startpositionen, i mitten ser ni slutpositionen och till höger ser ni vilka muskelgrupper övningen tränar.

Uppvärmning - Utför 2 varv.

Nudda tå

Stå i grundpositionen. Böj mjukt framåt och låt händerna komma så nära underlaget som möjligt. Återgå till startpositionen.
Svårighetsgrad
 

 Väderkvarnen

Intagande av position. Stå med fötterna axelbrett och bröstet rakt fram. Vrid fötterna åt samma sida utan att bröstet lämnar riktningen framåt. Håll den motsatta armen i luften och sträva med den främre armen ned mellan fötterna.
Svårighetsgrad
 


Pass 1 - Utför 3 varv.

Höftlyft - Ett ben

Utgå ifrån position med skulderbladen i kontakt med underlaget, ett böjt ben med foten stabilt i underlaget och det andra benet sträckt med foten ovanför underlaget. Sätet ska hållas strax ovanför marken. Pressa upp sätet mot taket till det att kroppen är rak mellan knä och skuldror. Återgå till startposition. 10 rep per ben först varvet, 8 rep per ben andra varvet, 5 rep per ben tredje varvet.
Svårighetsgrad

Armhävning - På knä

Utgå ifrån armhävningsposition med båda knäna i underlaget. Gå ned mot golvet genom att böja på armar med bibehållen rak kropp. Pressa och räta på armar för att återgå till startposition. 10 rep först varvet, 8 rep andra varvet, 5 rep tredje varvet.
Svårighetsgrad



Pass 2 - Utför 3 varv.

Benböj - Hindu

Stå på tå genom hela övningen. Skjut ned armarna och tryck dig ned i ett benböj och tryck dig upp ur benböjet igen med hjälp av armarna. 8 rep första varvet, 10 rep andra varvet, 12 rep tredje varvet.
Svårighetsgrad



Armlyft - Framåtböjd, Sida

Stå med överkroppen fälld framåt och lyft armarna rakt utåt sidan från kroppen och sedan tillbaks ihop framför bröstet. 20 rep första varvet, 16 rep andra varvet, 12 rep tredje varvet.
Svårighetsgrad



Pass 3 - Utför 3 varv.

Skalbaggen

Ligg på rygg med händerna strävande så nära fötterna som möjligt. Släpp bak en arm i taget och ett ben i taget. Utför totalt 20 rep på varje varv.
Svårighetsgrad



Indrag av knä - Sida

Stå i armhävningsposition. Dra vartannat ben till motsatt arm. Totalt 10 rep varje varv.
Svårighetsgrad



Klicka på bilden för att bli medlem


3 kommentarer:

  1. tac2 f-r d5na f5na 2600entarer *å 05n b36gg! ch tac2 f-r ett ä3beh-v35gt 3än2t5*s!

    SvaraRadera
  2. Tusen tack för dina fina kommentarer på min blogg! Tack även för den välbehövliga länken här i inlägget! :)

    SvaraRadera
  3. det är både roligt och jobbigt att träna :P
    det ¨beror på vad det är för något ^^

    Lycka till med träningen Erika:)
    haru sätt dom nya inläggen i min blogg?
    kolla så får du se.

    Tacoskvällen, alla hjärtans dag-show och frågorstund heter inläggen i min blogg :P

    SvaraRadera

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar