onsdag 15 december 2010

Cornelis Vreeswijk


Handling: Ja det är väl rätt självklart vad denna film handlar om. Den handlar om en av Sveriges största musiklegend Cornelis Vreeswijk. Han kom från Nazityskland till Sverige när han var liten för att växa upp här, träffa kärleken, bli pappa, för att sedan bli upptäckt med hjälp av Fred Åkerström. I filmen får man följa hans artisteri och hur hela hans liv förändras och påverkas av det liv han lever som artist.


Filmen började starkt med en scen från NaziTyskland och hur de stormar Cornelis barndomshem och tar han med sig till Sverige. Jag blev imponerad. Snyggt filmat och bra skådespeleri med den lilla underbart söta killen som spelade en väldigt liten och ung Cornelis. Han säger inte ett enda ord i filmen, men ändå porträtterar han Cornelis 100 gånger bättre än vad Hans Erik gör som spelar den vuxna versionen.

Tyvärr slutade filmens storhet direkt när filmen började komma igång. Den kom nämligen igång alldeles för snabbt och för starkt på något sätt. Väldigt många olika scener, väldigt många onödiga scener, snabbt hoppande hit och dit. Det kändes som det var 1 scen per år i Cornelis liv. I ena scenen säger de någonting, poff så har det gått 2 år, poff har det gått 5 år till. Det hoppar och har sig och man får bara en ytlig inblick i hans liv.

Trots detta tycker man om filmen när man ser den, den är helt klart sevärd. Men det är ju endast musiken som gör den värd att se. Därför kan man lika gärna sätta på en platta hemma och njuta och då slipper man störa sig på Hans-Eriks fruktansvärda skådespeleri, han borde hålla sig till sången! Samtliga skådespelare i filmen, med några få undantag gör ett uselt jobb och det är nästan så skäms-kudden kommer fram. Märkligt val att sätta Johan Glans i rollen som producent och speciellt när han får inleda sin scen med att dra ett skämt. Då blev det plötsligt Johan glans man såg genom hela filmen, och inte producenten som han skulle föreställa.

Filmen är sevärd eftersom jag tycker nästan alla filmer är sevärda speciellt filmer som speglar människors liv. Det är alltid intressant.

Betyg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar