fredag 24 december 2010

Julkalendern 2010 - Lucka 24


Idag är det självaste Julafton!! I år firar jag jul nere i Skåne tillsammans med min älskade Magnus och vår lille Wille och hela tjocka skåne-släkten. Men det betyder inte att det inte öppnas en lucka, för det klart att julafton också ska ha en lucka! Det är 24 December, alltså öppnas den 24 luckan! I luckan hittar vi ett sovskydd från HandByMiMA. Perfekt nu i vinter för att skydda mot snön, eller till sommaren för att skydda mot solen, eller helt enkelt för att skydda mot vind och ljus när den lille ska sova :)

Tävlingsregler!
Skriv i en kommentar hur du firar din jul! Tävlingen pågår mellan 00.00-00.00. Vinnaren annonseras här på bloggen när tävlingen avslutas.







Follow I got too much time to kill

16 kommentarer:

  1. Jag firar en lugn & fin jul, med mat, gran, en älskad familj, klappar & skön stämning. Något att längta til varje år!

    Spacegirl_@spray.se

    SvaraRadera
  2. Jag firar jul på samma sätt som alltid tillsammans med min familj dvs. mina föräldrar, mina syskon och min dotter Alva.

    Vi vaknar på morgonen och barnen får alltid en julklapp att öppna på morgonen (något som vi vuxna valt ut innan särskilt), det brukar oftast vara något som barnen kan sysselsätta sig med som ett spel, en film eller något annat liknade, medan vi vuxna gör klart maten här hemma.

    När barnens första julklapp är öppen är det dags för frukost med julbröd, grönsaker och risgrynsgröt med mandel i där traditionen lyder att den som får mandel får en 10 krona utav någon av oss vuxna. Ja, det brukar alltid vara någon av barnen som får mandeln och annars får alla barn en varsin 10 krona.

    Efter frukosten brukar barnen ha fullt upp med att leka och sysselsätta sig med sina nya prylar, medan vi vuxna förbereder det sista inför maten. När allt börjar bli klart får jag och mina äldre syskon hjälpa till med dukningen utav bordet och sedan är det julmiddag. Efter maten är det Kalle Anka på tv som vi tittar på tillsammans hela familjen, därefter kommer tomten och delar ut alla julklappar och efter det brukar vi gå och äta lite mer mat om vi känner oss hungriga.

    Någon/några timmar senare kommer det efterätt som brukar vara ostkaka med glass, vispgrädde och sylt här hemma medan vi tittar på en julfilm som sänds på tv.

    Kram Sanna
    mammasvardag@hotmail.com

    SvaraRadera
  3. I år firar vi julen genom att först (igår torsdag) fira jul med svärfar och hans sambo. Vi gör precis som på julafton, äter god mat öppnar paket och spelar lite spel. Idag på självaste Julafton börjar vi med frukost hos svärmor och hennes sambo sedan efter lunch åker vi 10 mil söder ut till mina föräldrar där vi ser på Kalle, öppnar paket och umgås. Äter en enormt god julmiddag med tomtetårta till efterrätt. En tradition som följt med sedan jag var liten. Sedan umgås vi hela kvällen/natten lång och somnar som små troll i våra sängar för att vakna upp och fira jul ännu en gång med andra sidan släkten på min sida. Mycket julmat och mycket paket. Älskar när alla är samlade och känna glädjen och värmen som blir vid julen!

    Hoppas du/ni får en trevlig julafton!

    God Jul!

    /Sandra
    sandra.li@hotmail.com

    SvaraRadera
  4. Jag firar jul med att jobba :-) sedan åker jag till min mormor&morfar och firar med mina föräldrar och lillasyster och hennes sambo.
    Min man och mina barn firar med hans mamma och ett helt gäng till på annan ort.

    carola(at)officefixarna.com

    SvaraRadera
  5. Jag och min familj åker hem till mina föräldrar där även mina syskon med familj är. Vi blir totalt 13 personer så det blir nog livat.

    GOD JUL!

    care69(at)live.se

    SvaraRadera
  6. Hej!

    I år började vi med att koka kroppkakor med hela familjen igår, detta är ett dagsgöra som sysselsätter alla familjemedlemmar!
    Idag kör vi till min sambos föräldrar och firar julafton med brasilianska inslag i maten eftersom min sambos morbror är gift med en brasilianare! Det blir traditionell julklappsutdelning med tomte till de barnen och när de somnat gott ikväll är det de vuxnas tur för julklappar, god dricka och spelkväll, helmysigt!
    Snöstormen som viner här i Blekinge gör ju inte saken sämre, det känns verkligen att det är jul i år!!
    KRAM & GOD JUL önskar Erica
    erica@piggelinen.se

    SvaraRadera
  7. Vi far i sus och dus,
    från hus till hus.
    Besöker mormor, farmor och annan släkt,
    Dricker glögg och ler så käckt.
    Skinkan griljerad på borde står,
    Viggo hoppaspå många presenter i år....
    GOD JUL och GOTT NYTT ÅR !!

    mela____@hotmail.com

    Kram Fröken M

    SvaraRadera
  8. Jag är med. Vi firar vår jul först hemma på morgonen sen på eftermiddagen går vi över till mamma och firar med mina syskon, mormor och sambons pappa.

    emeli_falk@hotmail.com

    SvaraRadera
  9. Vi ska snart göra oss iordning o gå till mina svärföräldrar för grötlunch och Milo ska ge dom några klappar
    Sen ska vi till sambons mormor o morfar på middag med hela släkten.
    Och avslutar hos bästa vännerna på senkvällen :)

    God Jul!! Och tack för en grymt bra blogg :)

    SvaraRadera
  10. Vi tänkte starta en ny trend detta året. Än så länge har vi inte fått fira en enda jul hemma från sjukhuset. men i år är vi faktiskt *peppar, peppar* hemma och någorlunda friska allihopa. :)

    Så vår jul kommer att firas med tjocka släkten hemma hos min mamma. Det blir smarrigt julbord, massa härligt umgänge, Kalle Anka, gott julgodis i mängder och kvällen avslutas alltid med ris a la malta. Och mycket nöjda släktingar! ^^

    creyla@live.se

    SvaraRadera
  11. Firar lugnt!
    Brukar öppna var sin julklapp på morgonen, sedan fixa med maten och ha det mysigt. Sedan fikar vi med lite besök + julklappsöppning.

    Vid tre brukar de som skall fira jul hos oss komma, sedan kollar vi kalle anka och äter. Sedan är det dax för julklappsutdelning.

    Alltså ganska så vanligt firande skulle jag gissa. Inte särskilt spännande i vanliga fall, men detta året är Hugos första! Så klart det blir lite extra kul!

    SvaraRadera
  12. Här börjar dagen med att barnen öppnar sina klappar som tomten lämnat i strumpan, sen avnjuts en smaskig frukost!

    Pappan leker med barnen medans mamman bakar det sista och sedan bär det av hem till barnens mormor där de i släkten som kan närvara är. Massa mat, julklappar och Kalle Anka blir det.

    Senare på kvällen blir det julklappsspel, fika och så spelar vi en massa skojiga spel - en riktig mysdag! <3

    SvaraRadera
  13. Jag firar jul hos mina föräldrar iår. Svärmor är på kanarieöarna, Simon är hos sin mamma... Så jag, sambon, Linus o Rasmus är här istället, i Jkpg.
    Jag är dessutom vrålsjuk, kan knappt prata eller svälja, och vill knappt andas... halsen gör svinont och ögonen tåras hela tiden. Det är nog första gången i mitt liv som jag INTE alls VILL fira jul... men för barnens skull så...

    Blir Kalle Anka vid 15, sen julmat. Efter det kommer tomten o sen blir det risalamalta såklart =)

    Länkat också: http://noonewantsforever.blogspot.com/

    SvaraRadera
  14. Just i år är julafton extra speciell. Det är första julen för oss som föräldrar och jag är dessutom höggravid (beräknad om 3 dagar). Vi har tagit det väldigt lugnt med julmys hos grannarna, julmat hos familjen och nu ikväll blir det film med mannen.

    En helt underbar julafton med andra ord!

    GOD JUL, kram Stina
    fladdor@gmail.com

    SvaraRadera
  15. Vi börjar på morgonen med att barnen får varsin julklapp, sen fixar och donar vil ite, på förmiddagen kommer min sambos två barn och vi fikar och delar ut julklappar. Sen börjar matförberedelserna och vid tre kommer min bror och pappa och vi äter julmat och därefter kommer tomten och delar ut julklappar. På kvällen äter vi Ris´a´la´malta och godis och bara myser. God Jul liselotte.202andersson@telia.com

    SvaraRadera
  16. Jag är med! :)

    Vi vaknade imorse rätt så "sent" fick sovmorgon av våra barn, när vi hade vaknat till liv och gett ungarna frukost och sånt så vare dags att öppna julklappar, efteråt så fixade vi iordning oss åkte hem till farmor och farfar.
    Vi firade resten av julen där med alla nära och kära, öppnade julklappar, tomten kom på besök, vi åt massa gottgott, kollade på kalle anka (lite grann iaf)
    och hade det allmänt mysigt fast man inte hade sån julkänsla tills ungarna blev trötta och då åkte vi hem :)

    SvaraRadera

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar