torsdag 9 december 2010

Lussekatter någon?

Igår bakade vi julegott! Lussekatter och Snickerskakor. Mums. Snickerskakorna är rena kaloribomben, men så otroligt goda mycket goda än riktig snickers. Väldigt lätta att göra också, koka bara upp en burk jordnötssmör tillsammans med 2 dl socker, 1 dl kokos, 1 dl socker. Sedan blandar du den röran tillsammans med 10 dl Ricekrispies. Häller upp det i en form, och ställer in det i frysen i 30 minuter. Sedan smälter du 250 g choklad i ett vattenbad och smetar på. Sen njuuuuuut.

Sedan bakade vi lussekatter också. I receptet stod det att det skulle bli 50 men vi gjorde dom lite större så vi fick väl ut 40 ungefär. Det blir 20 var, perfekt, då borde det räcka nästan hela veckan, haha. Magnus gav upp efter ungefär 2 lussekatter, han fick dom inte att rulla, så jag gjorde alla själv. Magnus hade fullt upp med att sätta i russin, pensla med ägg, hålla koll på alla jästider och in och ut med plåtarna ur ugnen. Ibland körde det allt ihop sig lite =)

Slutresultatet blev i alla fall strålande och lussekatterna smakade helt underbart! Synd bara att "dagens" saffran inte smakar lika mycket som det gjorde förr. Nu låter jag väldigt gammal, men jag har för mig att lussekatter smakade saffran när jag var mindre? Även fast vi hade i mer saffran än vad som stod i receptet, smakade det inte direkt så mycket! Men dom blev gula i alla fall och goda ändå!!

Follow I got too much time to kill

2 kommentarer:

  1. gud så mysigt ni ser ut att ha.. och roligt.. ha ha.. ser att din karl e lika gladfrisk som min ha ha...man e inte vuxen förän man vågar vara barn ibland.. vill tipsa dig att jag har en julkalender på min blogg med.. kanske vill du vara med..
    kram chanette

    SvaraRadera
  2. Ja ibland så kan man skojsa till det lite och Magnus är inte sen på att spexa framför kameran:) Jag ska kika in på din julkalender :)

    SvaraRadera

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar