fredag 18 mars 2011

Håravfall

Jag börjar tycka detta är lite läskigt och vågar knappt tvätta håret längre! Så här mycket hår ligger kvar i badkaret efter jag har duschat. Dubbelt så mycket till är det sedan i borsten efter jag har kammat ut håret. Jag visste att man tappade hår när man slutar amma, men JÖSSES!!! Det är hår överallt! Jag är ju som ett djur på vårkvisten, det känns som jag tappar min vinterpäls. Äcklig bild kanske men jag var ändå tvungen att visa. Har ni också tappat mycket hår när ni slutar amma?

19 kommentarer:

  1. Ojaa jag tappar hur mycket som helst så nu har jag köpt svindyrt schampoo och klippt håret mycket kortare!

    SvaraRadera
  2. Jag brukar också tappa mycket hår från att barnen varit runt 9-10 mån. Jag brukar amma ganska länge och helt till barnen är minst 6 mån. Det är när jag trappar ner som håravfallet kommer. Jag tappar nästan halva kalufsen...känns det som iaf.

    Jag har långt hår men när jag kommer till denna tid så kapar jag håret och klipper det axellångt och i en volymklippning så håret ser större ut än vad det är.

    När jag är gravid däremot får jag väldigt tjockt hår och detta måste ju bort sedan!

    Det blir bättre, håret blir tjockare efter ett tag igen.

    SvaraRadera
  3. Jo iofs. Jag har hört att man inte tappar något hår under graviditeten, så det hår man tappar nu är allt man egentligen skulle tappat ändå, bara att det kommer på en och samma gång. Det är hemskt ju! Ligger stora tussar hår överallt och jobbigt nu när Wille greppar tag i håret och rycker för han får ju med sig stora hårtussar i händerna och sen får han in det i munnen. Ysch.

    SvaraRadera
  4. Jag tappade grymt mycket hår när Molly var runt halvåret men jag gav bara bröstmjölk i en månad. Nu är hon snart 10månade och jag har börjat tappa mer hår igen. Se till att få i dig B-vitamin, det är bra för håret och naglarna :)

    SvaraRadera
  5. Jag tappade inte hår..
    Men då fick jag inte heller tjockare här under graviditeten, och det är ju anledningen till att man brukar tappa sen när man slutar amma.
    Men jag vet flera som också tappat stora tussar precis som du, så det är nog inget att vara orolig för. Även om det säker är svårt :(
    Men det växer ju mer sen och blir oftast som vanligt.

    SvaraRadera
  6. Sandra: Tack för tipset med B-vitamin. det ska jag verkligen! Mina naglar är också hemska nu, och stenhårda under graviditeten. Tråkigt att allt ska förfalla när kroppen redan ser ut som skit, haha.

    Peka: Jag har alltid haft jättetjockt hår så för mig gör det inte så mycket ändå, rätt så skönt. Men nu vill jag inte tappa mer. nu får det gärna stanna av. Men det känns som det är nu det bara kommer försvinna mer. Det gör mig lite orolig.

    SvaraRadera
  7. Det är som sagt jätte vanligt med håravfall efter amning!
    men det blir bättre, men ett tips från mej som frisör är att käka b vitaminer:)

    kram

    SvaraRadera
  8. Lisandra: Tack för tipset! Vart får man tag i det? Kanske låter dumt men finns det något som innehåller just mycket B-vitamin?

    SvaraRadera
  9. Du kan köpa enbart b-vitamin på Apoteket har jag för mig. Var ett tag sedan jag gjorde det. Under gymnasiet tappade jag mycket hår på grund av stress och fick lämna en hel drös med prover på vårdcentralen där de kollade upp allt i min kropp. Blodvärdet, vitaminer, köldkörteln osv. Då berättade läkare natt jag hade dåligt värde av B-vitamin. Min mamma åkte till Apoteket och kom hem med en burk med B-vitamin :) Så kolla där!

    SvaraRadera
  10. Sandra: Ah var det så lätt, haha. Jag har faktiskt ett apotek bara 100 meter från mig, men det är ju typ 1 meter snö ute så det får ändå vänta. Och idag som det är Fredag och det är "ok" att äta godis, så kan jag inte ens ta mig till affären. Åhhh. Problem!!! :)

    SvaraRadera
  11. du kan köpa det på apoteket:)

    vet att bla groddar, lever och även morötter kanske innehåller det.

    lycka till :)

    SvaraRadera
  12. Lisandra: Jag får väl äta upp Willes morotspuré som jag gjorde igår helt enkelt, haha:)

    SvaraRadera
  13. TACK ! det är en bedrift jag är nöjd med, men helst inte gör om, för fan va jobbigt och tråkigt det var... :(
    Jag tappade oxå MASSVIS med hår under ett par månader, men det har blivit bättre nu - tack och lov :)
    ha en mysig helg !

    SvaraRadera
  14. B-vitaminbrist brukar leda till håravfall, torr hud och naglar som går sönder/delar sig lätt och mkt mer..

    Och visst gör du rätt i att köpa B-vitaminer på apoteket.. Men tänk också på att det finns många olika sorters b-vitaminer som vår kropp behöver och alla finns inte i b-vitamintillskott..

    B12brist brukar vara den största orsaken till håravfall om det inte avtar en tid efter avslutad amning. Och b12 tror jag endast finns på recept..
    Bästa sättet att veta om man har brist på någon b-vitamin är att faktiskt ta ett blodprov..

    Mvh Ida

    SvaraRadera
  15. Jag började oxå tappa sjuka mängder hår efter någon månad efter att dottern fötts. Allt tjocka hår jag blivit så glad över.

    Tänk sen när allt började bäva ut samtidigt. Det såg skitkul ut på mig iaf som har rätt tunt hår. Det stack ut korta hår över hela skallen och syntes framförallt just i luggen :)

    SvaraRadera
  16. Jag kan säga att det spelar ingen roll om man ammar eller inte. Jag har inte ammat, men tappar ändå otroligt mycket hår. Började när hon var 4 månader och nu är hon 7 och jag tappar fortfarande, men kanske inte lika mycket...

    SvaraRadera
  17. Hitta ursprunget/anledningen till våra moderna sjukdomar på denna nya blogg:

    http://gluten-celiaki.blogspot.com/2011/03/gluten-kallan-till-vara-moderna.html

    http://gluten-celiaki.blogspot.com/2011/03/glutenintolerans-celiaki-och-haravfall.html

    SvaraRadera
  18. Hej!

    Precis sådär ser vårt badkar också ut efter att jag duschat.
    Jag vågar heller snart inte duscha längre. Jag är tunnhårig sedan innan så detta är ju för jävligt rent utsagt.

    Efter att första sonen föddes så tappade jag hår i över 2 år.
    Slutade plötsligt att tappa hår när jag blev gravid med nummer 2.
    När nummer 2 blev 3 månader gammal så började allt om igen. Snart är jag flint :(

    SvaraRadera
  19. Jag tappar jättemycket hår nu, efter min tredje graviditet :( Har börjat göra research om håravfall för jag är ganska orolig. Min största mardröm är att vakna upp utan hår på huvudet...

    Hittade faktiskt en bra o informativ sida om håravfall om någon undrar:
    www.plastikoperationer.net/haaravfall-tappa-haaret

    Kram på er

    SvaraRadera

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar