tisdag 1 mars 2011

Vi har antecknat rutiner

Nu har vi äntligen börjat att föra anteckningar. Det där som vi alltid sagt att vi ska göra men som aldrig blivit av. Varje dag skriver vi exakt hur mycket och vilken tid Wille äter. Vi skriver när han somnar och vaknar. Sedan räknar vi ut total mat och total sömn. Detta kanske låter konstigt men det är för att vi ska få bättre rutiner, för vi måste verkligen bli bättre på att föra in fasta sov och mat-tider. Nu för vi ner anteckningar för att titta lite på Willes egna rutiner, för att se när han oftast äter och sover, så att vi vet det. Då kan vi utforma ett fast mat och sovschema efter hans egna klocka. Då tror vi att det kommer gå smidigast. Vi har ju försökt att bestämma specifika tider, det funkade inte. Det höll helt enkelt inte. Så nu testar vi detta. Ett evigt testande. 

Nu har vi skrivit ner mat och sömn i fyra dagar och man kan ju säga som så att ingenting stämmer! Varje dag ser helt olik ut den andra och det klart att det är förvirrande för en liten Wille då. Men däremot det jag kan se är att han äter lika mycket och sover lika mycket varje dag, även om antalet gånger är olika.Så vi vet ju ungefär hur mycket han behöver äta och sova. Nu gäller det bara att få honom att äta maten under dagen, och inte under natten, och sova mer under natten, och inte under dagen. Hmmm.

 Jag vill först säga att han vaknar också MINST 1 gång i timmen på nätterna som jag inte antecknar, då det räcker med att vända eller ge honom nappen för att han ska somna om. Det blev lite mycket olika streck och prickar och förkortningar. Men det jag ville belysa var helt enkelt när han vaknar, när han somnar för kvällen
När han äter och när han sover på dagen.

Förkortningar
Mo-Morot
Pa-Palsternacka
Po-Potatis

Antalet mäts i isbitar.

Som ni märker är det hela tiden varannan dag. Varannan dag somnar han tidigt, varannan dag somnar han sent. Varannan dag sover han 2 gånger per dag, varannan dag sover han 3. Men det ni också kan se är hur många gånger han äter! Och många små gånger. Detta försöker vi få bort. Det är jätte svårt! På nätterna skriker han. Han vaknar ofta! Det enklaste är att bara ge honom mat, för då somnar han alltid om. När klockan är 4 och man knappt har sovit någonting då orkar man inte alltid gå upp och vagga, det är ju mat han vill ha, för han är van vid att få det. Det gäller att bryta mönstret, vi håller på! Men fy fan vad det är jobbigt. Men det finns ju inga val. Han kan ju inte fortsätta äta 4-5 gånger per natt, det går ju inte.

Sen vill jag nu påpeka att de dagar vi skrev ner var ju förra veckan. I helgen har vi faktiskt försökt att vänta med första matningen till bristningsgränsen och det har fungerat jättebra! Både Fredag, Lördag och Söndag åt inte Wille förrän klockan 02.00 och då gick han och lade sig klockan 20.00. Sen blev det max 1 matning till per natt. Så vi har verkligen haft tre underbara nätter nu. Tyvärr blev inte inatt lika bra. Men man kan ju inte begära att det ska fungera helt smärtfritt direkt. 


1 kommentar:

  1. Det är bara att kämpa på med rutinerna, lite av era, lite av Willes, och komma fram till något vettigt kring nattsömnen som ju är det allra viktigaste.

    Nu ska jag vara tråkig igen, headern är tom och fliken Övrigt är nedanför Home istället för Bloggigt. Men visst håller du på att göra om? (Firefox). Jag gillar verkligen bakgrunden, saknade den med den andra designen!

    SvaraRadera

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar