fredag 14 januari 2011

Lite dåligt samvete

Nu får jag lite dåligt samvete inför dagen. Jag vet att jag kommer äta massa onyttigheter idag. Så då kommer egentligen hela veckans arbete gå i stöpet, eftersom jag inte hunnit träna någonting. Så det spelar ju ingen roll att jag inte ätit nått onyttigt i veckan, för det tar jag ju ikapp idag.

Men jag kan inte heller avstå sötsaker helt och hållet. Det har jag provat innan och det blir bara motsatt verkan. Det blir ett jättestort bakslag och så har jag nästan gått upp mer i vikt än vad jag blev av med under uppehållet. Så denna gången blir det en slags kompromiss.

Så jag tränar ordentligt på dagen. Innan vi ska äta fredagsmys. Så har jag liksom arbetat för det om man säger så. Det upplägget är väl ändå rätt så bra? Då får jag kämpa för det där goda och då kanske jag inte äter lika mycket eftersom jag inte vill förstöra allt det arbetet jag lagt ner.

4 kommentarer:

  1. Det är precis så du inte ska tänka. Då riskerar du att hamna i en ond cirkel.Man ska vara försiktig med att t ex dra in på maten eller träna extra hårt den dagen man unnar sig. Precis så tänker och gör en som har ätstörnig. Nu tror jag inte att du lider av det men det är väldigt lätt att hamna där. Jag har varit i den svängen och det var inte pga media och det slanka idealet som utlöste det. Man får unna sig bara man inte gör det varje dag så är det okej. Det förstör inget så länge du fortsätter nästa dag igen. Tänk så här istället idag unnar jag mig det här för det får jag, jag förstör inget. Sen om du är orolig att du ska äta nästa dag igen så släng det som blir över eller låt din man gömma det för dig tills nästa gång eller köp bara hälften av det ni brukar köpa. Gör upp ett träningschema några dagar i veckan till att börja med och försök håll dig till dem. Utöka inte träningen bara för att du ska unna dig. Jag kommer till exempel göra sit ups och stå på crosstrainern mån, ons o fre till att börja med och ha en liten godisdag på lördag. Nu blev det en lång kommentar men försöker bara stötta dig i din kamp. Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Tack för de stöttande orden Minna! Det var bra sagt! Visst kan jag unna mig någonting gott på Fredagkvällen när jag har varit duktig och hållt mig borta från allt hela veckan. Smart att lägga upp ett träningsschema också. Men med en liten så spricker oftast planerna. och jag vill inte hela tiden, flytta och ändra och så. Då känns det som jag skjuter upp saker :(

    SvaraRadera
  3. Kom ihåg att lagom är bäst! Tänk också efter om det är värt att stoppa i dig mängder av gott när du kämpat hårt under en vecka med träning och kost. En näve godis skulle jag acceptera men inte mer än så. Har faktiskt börjat tappat suget på chips mer och mer när jag inser hur många kalorier en påse innehåller. Då blev jag äcklad istället och insåg vad jag har gjort med min kropp under flera år. En påse innehåller ju kalorier för en hel måltid :O
    Kanske hitta en sätt att stoppa dit sötsug på? Ta bara en bit mörk choklad? Provat att stoppa suget med grönsakstavar? :) Det är gott!

    Bara du kommer ihåg att lagom är bäst! ;)

    SvaraRadera

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar