söndag 30 januari 2011

Röd i rumpan

Först vill jag tacka för alla era kommentarer. Även fast jag inte svarar på alla så läser jag dom och jag uppskattar verkligen att ni tar er tid och svarar på mina frågor eller bara säger hej :) Jag lovar att bli bättre på att svara!!

 Till det jag skulle fråga om. Wille bara bajsar och bajsar, kanske inte så intressant för er att veta om. Men som vanligt behöver jag lite tips och råd från er! Från att ha bajsat var 3 dag ungefär, har Wille nu bajsat närmare 8 gånger per dag i genomsnitt nu några dagar. Till följd av detta är hans rumpa knallröd och han har börjat få sår. Jag har smörjt med salva och sen tagit puder på för att det inte ska vara kladdigt i blöjan, men har inte märkt något resultat. 

Hur gör ni om er bebis fått sår på rumpan?


 

13 kommentarer:

  1. Det absolut bäst mot sårig/röd rumpa är silonsalva från apoteket. Min äldsta flicka åt penicillin varje dag under sina tre första år och blevväldigt ofta sårig i rumpan pga lös mage och vi använde då silon vilket var toppen. Hade testat mycket annat innan men inget som silonsalva, så det är det enda vi använder till barnen idag

    Hoppas han blir bättre i lilla rumpan snart

    Kram Linda

    SvaraRadera
  2. Lufta lufta lufta det e bra :) ska du med i morgon :)

    SvaraRadera
  3. Vi har samma "problem" med viggo i samband med nya tänder. Han blir knallröd i rumpan och får små blåsor. Då låter vi honom vara naken så mycket som möligt och smörjer honom med antiseptisk salva. Då brukar det bli bättre på ett par dagar ! Lycka till !!

    SvaraRadera
  4. Vi tog bara puder ingen salva och då gick det över

    SvaraRadera
  5. Lufta och inytoyolsalva (apoteket), funkar jättebra på bägge mina ungar.

    SvaraRadera
  6. Vi har samma problem här hemma. Tror att det är i samband med tänder som är på gång. Jag smörjer och luftar. Så det är en liten nakenfis som vi haft här hemma ikväll.
    Minns att Edvin blev likadan i samband med tänder och det fanns en bra salva (minns inte vad den hette, men det är samma som man använder till dom som har stomi påse) som jag fick utskriven. Tänkte ringa på bvc imorgon och fråga om den :)
    Kram!

    SvaraRadera
  7. Inte kul när de blir så röda. Mina barn har lyckligt nog inte haft så stora problem med just röd rumpa och sår men när de haft sådant på g så har vi använt Inotyolsalva och det funkar tipp topp alltid! Både jag och mina barn har eksem så jag är ganska bevandrad inom salvor och krämer och för oss funkar verkligen Inotyol mot just rött och sveda. Har aldrih behövt använda puder t.ex. Hoppas det ordnar sig med vad nu anledningen till allt bajsandet beror på. Ha en trevlig kväll.

    SvaraRadera
  8. Savannah har haft och har just nu perioder då hon bajsar många gånger om dagen och blir röd i rumpan, ibland "skinnflådd" oxå (alltså flagar lite hud i rumpan). Inotyol (inget puder) är superbra tycker vi! Det var också den enda (faktiskt, vi frågade nämligen om andra salvor oxå) salva som bvc sade att de rekommenderade. Och att LUFTA gör susen! Lilla S ligger naken då och då varje dag nu, när vi är hemma. Jag lägger plastad frotté under rumpan + tvättlappar på det, som hon kan bajsa ner, för det händer ju tyvärr ibland när hon ligger så länge. Men som sagt, att lufta minskar rodnaden snabbt.

    SvaraRadera
  9. Nu är vinnaren i tävlingen om ett Rescue Kit från TampongShopen.se framlottad, kika in och kolla om det var just DU som vann!

    Var gärna med i de andra tävlingarna som är igång på bloggen! Vinsterna är ett supersnyggt väggord och ett lyxigt chokladbud till nån du bryr dej om :)

    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  10. Jag använde faktiskt "husmorsknepet" att droppa brsötmjölk i rumpan, hehe. Hjälper faktiskt skitbra, även sån där superfet salva från Apoteket brukar va bra!
    Eller så är det blöjans fel helt enkelt. Vissa sorter får Elliot plötsligt utslag och röd rumpa av...

    SvaraRadera
  11. Tack alla för era kommentarer! Idag lät jag Wille ligga på en handduk och lufta flera gånger, och jag ska fortsätta med det. Hoppas det blir bättre! Synd bara att han alltid vill passa på att både bajsa och kissa så fort blöjan är av!:)

    SvaraRadera
  12. Inotyol salva är mycket bättre än någon annan jag prövat till min pojke!! Erica

    SvaraRadera
  13. testa tygblöjorna.. Tove hade jätte röd rumpa och var helt trasig. hon hade sår..
    och det försvann så fort vi började med tygblöjor.

    annars bara vanligt potatismjöl. jag har hört att det kan bli värre av ala dessa salvor

    SvaraRadera

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar