onsdag 5 januari 2011

Tips tack

Jag behöver lite tips och hjälp från er! Detta är ju lite tidigt än, men vi gillar att vara ute i god tid och förbereda lite. Jag och Magnus är på jakt efter matlådor till barnmaten. Smidiga, lagom stora, täta. Vad använder ni för matlådor och hur gör ni med maten? Gör ni storkok och fryser in, eller gör ni barnmat samtidigt som ni gör mat till er själva?

5 kommentarer:

  1. Vi använde dom glasburkarna som man köper barnmat i affären. Lagom stora. Storkok är bra, vi lagade o frös 10-15 burkar av samma mat åt gången.
    Bara att koka tex potatis, fisk, frysgrönsaker o mycket smör i samma gryta, köra det i matberedare eller mixer, klart.. Ge lillkillen detta 2ggr om dagen så blir han snart mindre än sin farbror men större än sin far.. ;-)

    SvaraRadera
  2. Tack Farbror. Men större än sin far? nä det får vi hoppas han slipper! :)

    SvaraRadera
  3. Alina får samma mat som vi äter minus salt och mjölkprodukter, mixar maten i mixern så blir den slät och fin till henne. Samma var det med Leah, vill gärna ge dem färsk och färdiglagat än fryst uppvärmd mat. Men det är ju individuellt hur man vill göra och hur mycket tid man har till övers.

    SvaraRadera
  4. NUBY gör jättebra burkar med lock, i början använde vi de små och sen de stora. Säljs i flerpack typ citygross alt. babyproffsen. Går både att frysa och micra!
    I början bara potatis, majs, morötter, palsternacka... Med smör (osaltat) och mjölk - mixat.
    Sen tillkom det ju kött, koka frikadeller, kyckling, fisk ja i princip det ni själva äter fast kokat fast kokat. Pasta eller ris samt nya gönsaker! Smaksatte kokvattnet med lagerblad, färska örter, vitlök för att få smak!
    Lycka till! Erica

    SvaraRadera

*Tack för att du kommenterar!
*Mejla mig - Erikawilhelmsson@hotmail.com
*Lägg till mig på Bloglovin så du inte missar något
*Glöm inte E-post om du deltar i en tävling!
*Har du en fråga? Ställ den i Bloggsvar